We vertelden jullie een tijdje geleden al dat Frank Dane van Radio 538 een grootse stap richting een nette woning heeft gemaakt. Hij ruilde z’n appartement in Utrecht in voor dit penthouse in het high-class Wassenaar. Een aardige stap voorwaarts als je ’t ons vraagt. Sterker nog, de aanschaf van dit ruim een miljoen kostende penthouse deed onze interesse wekken. Pure Luxe besloot dieper in de materie te duiken en uit te zoeken wat de bekendste dj’s van ons land nou eigenlijk verdienen.

Giel Beelen

Allereerst ’s lands meest spraakmakende dj. Giel werd groots in zijn tijd bij 3fm. Daar wist de radio-dj onder meer bekendheid te generen door zichzelf als proefkonijn achter de microfoon te zetten. Bovendien was controverse hem niet vreemd, want praktisch heel Nederland herinnert zich het moment wel waarop Beelen zich oraal liet bevredigen tijdens de nachtprogrammering. Dat al deze rariteiten Giel geen windeieren hebben gelegd, dat moge duidelijk zijn.

radio-dj salaris nederlandse radio publieke omroep Pure Luxe

Foto: Instagram, Giel Beelen

In 2015 ontving Giel zo’n €440.000, dat werd een jaar later bijgesteld naar €380.000. Weer later kreeg de publieke omroep te maken met een nieuwe wetgeving die besloot dat er niet meer dan €187.000 verdient mag worden. Hoeveel Giel Beelen nu verdient bij Radio Veronica is onbekend, maar hij gaf zelf aan dat het aanzienlijker minder is dan bij de Publieke Omroep. We maken ons er overigens niet druk om dat hij nog steeds goed geld verdient. Bij een commerciële zender mag geld en wijze van betaling geen probleem zijn.

Gerard Ekdom

De publiekslieveling van de Nederlandse radio zit – in tegenstelling tot Giel – wel nog steeds op een zeteltje van de Publieke Omroep. Ekdom presenteert sinds 2016 de ochtendshow op Radio 2 en naar eigen zeggen bevalt hem dat goed. Aangezien hij dus onder de vlag van de Publieke Omroep vaart, is zijn salaris vastgesteld op de maximale norm. Dat wil zeggen dat Gerard Ekdom op ’t moment van schrijven op jaarbasis zo’n €187.000 verdient. Er doen overigens geluiden de rondte dat Gerard Ekdom vanaf september werkzaam zal zijn bij Talpa Radio. John de Mol werkt er hard aan om alle top radio-dj’s naar zijn zenders te trekken. De kans is zeer waarschijnlijk dat Ekdom bij deze commerciële zender veel meer geld zal gaan verdienen.

radio-dj salaris nederlandse radio publieke omroep Pure Luxe

Foto: Instagram, Gerard Ekdom

Frank Dane

Het grootste publieke geheim van radioland op dit moment is misschien wel de officiële opvolger van Edwin Evers. Frank Dane (de man van het dure penthouse) lijkt de gedoodverfde kandidaat om Evers op te volgen zodra hij eind van dit jaar z’n microfoon in de wilgen hangt. Radio 538 doet het over ’t algemeen zeer goed – volgens sommige cijfers zelfs het beste van alle zenders. Daar hoort dan ook een riant salaris bij zou je zeggen. Volgens De Telegraaf zou Dane naar schatting zo’n €500.000 per jaar gaan verdienen als opvolger van Evers. Officieel is dat niet bevestigd, maar als het waar is, dan is Dane in één klap een van ’s lands best betaalde radio-dj’s.

radio-dj salaris nederlandse radio publieke omroep Pure Luxe

Foto: Instagram, Frank Dane

Edwin Evers

Edwin Evers is de onbetwiste koning van de Nederlandse radio. De beste man doet al sinds jaar en dag mee en is misschien ook wel de meest gehoorde stem. Evers zit momenteel bij Radio 538 en presenteert daar de show ‘Evers staat op’. Een waar succes en volgens ingewijden direct de reden dat Radio 538 zo intens veel reclame- en advertisement-inkomsten genereert. Het is bijna publiek geheim dat Edwin Evers de best verdienende radio-dj van dit moment is. Schattingen lopen heel erg uiteen, maar men spreekt van bedragen die het miljoen ver ontstijgen. Er wordt zelfs gesproken van €4.000.000.

radio-dj salaris nederlandse radio publieke omroep Pure Luxe

Foto: Instagram, Frank Dane