Een elektrische fiets is steeds vaker te spotten in het Nederlandse straatbeeld. Het lijkt langzaam maar zeker dé nieuwe manier van fietsen te worden. Een elektrische fiets is dan ook steeds vaker het streven van fabrikanten. Per slot van rekening moet je natuurlijk met de trend meegaan om enigszins bij te blijven. Toch doet de ene fabrikant dat net wat beter dan de ander. Stijlvoller vooral. Zoals Cowboy bijvoorbeeld.

De Cowboy Electric Bicycle is dé stijlvolle fiets die je zoekt

Een elektrische fiets is meestal vormgegeven ten behoeve van z’n praktisch nut. Het gevolg daarvan is het feit dat de praktische aspecten tot op het bot uitgebalanceerd zijn, maar het esthetisch verhaal vaak wat te wensen over laat. Bij Cowboy dachten ze daar anders over toen deze fiets werd ontworpen. De Cowboy Electric Bicycle is verre van lelijk en lijkt een aardig statement af te geven wat betreft stijl. Elektrische fietsen lelijk? Dacht het niet.

Waar de meeste elektrische fietsen hartstikke zwaar zijn, door hun accu, daar is deze fiets alles behalve zwaar. De batterij, verborgen in het frame onder ’t zadel, weegt slechts 2 kilogram. De fiets laadt in minder dan 3 uur tijd volledig op en kan – indien vol – zo’n 45 kilometer op de batterij teren. Deze ‘range’ wordt overigens optimaal benut door het intelligentie motorisch systeem.

Verbinden met je smartphone

Dit systeem checkt zelf wanneer je de elektrische ondersteuning wel of niet nodig hebt. Tevens kun je met je smartphone verbinden om data in te zien, GPS en navigatie te gebruiken. Voor iets minder dan €2.000 ben je de eigenaar van deze stijlvolle tweewieler.