Restaurant Le Garage heeft sinds 8 oktober haar deuren geopend. Architect Cees Dam die ook het interieur voor de opening van 1990 heeft ontworpen, was ditmaal ook verantwoordelijk voor de inrichting. Het pand heeft nu een meer open uitstraling, maar wel met het typische huiskamergevoel van Le Garage.
Foto: Jaap Beyleveld.
Vernieuwde Le Garage is niets verloren van de originele charme
Zo heeft de zaak een nieuwe huisstijl met een bar met hogere zitjes, een muur met kunst van Dalí en Warhol en vernieuwde toiletten, maar de kenmerkende rode banken waar al vele beroemdheden plaats hebben genomen, zijn gebleven. “Le Garage voelt voor veel gasten als een tweede huiskamer. Dat moest zo blijven. Maar dan wel met een upgrade”, aldus Arthur van de Ven, die samen met Erwin Walthaus mede-eigenaar is van het restaurant.
Foto: Jaap Beyleveld.
Het menu heeft de bar-bistro stijl aangehouden met steak tartare, tonijnpizza en een fraai stukje biefstuk. Ook heeft het restaurant een eigen rotisserie gekregen waarmee de klassieke kip van het spit met huisgemaakte friet en mayonaise niet van het menu zijn verdwenen. Naast het uitstekende wijnassortiment, willen Walthaus en Van de Ven nu ook champagne meer op de kaart brengen onder de gasten. Van de Ven: “In een wereld waar prosecco de overhand neemt willen we champagne terugbrengen en dat doen we met champagnehuis Ruinart.”