Het is al enkele dagen een hot topic op het internet: de infinity pool op het dak van een nog te bouwen Londense wolkenkrabber. We zijn natuurlijk niet onbekend met infinity pools en de magnifieke uitzichten die daar vaak mee gepaard gaan. Toch is deze infinity pool – gecreëerd door Compass Pools – wel even een ander verhaal. Het zwembad biedt namelijk niet alleen een 360-graden uitzicht, het lijkt bovendien onmogelijk om erin of eruit te komen. Dat vraagt voor meer info.

Compass Pools maakt een 360-graden infinity pool met een bijzonder detail

Bij het zien van de computer-rendering valt het meteen op: de infinity pool is letterlijk niets meer dan water omgeven door glas – bovenop een wolkenkrabber. Een zeer leuk en bijzonder concept, maar bij nadere inspectie komt er meteen een probleem om de hoek kijken. Oplettende kijkers/lezers brachten namelijk het toegangsprobleem ter sprake. Een probleem dat overigens ook geldt voor mensen die wel klaar zijn met hun verfrissende duik.

Er is namelijk nergens een ingang te bespeuren en dat doet vermoeden dat men iets is ‘vergeten’. Uiteraard is er maar één bron die ons van juiste informatie kan voorzien en dat is natuurlijk Compass Pools zelf. Het bedrijf heeft uitgelegd dat het ontwerp gebruik maakt van dezelfde toegangsbenadering als een onderzeeër. Dit houdt in dat er in het midden van het zwembad een grote cilinder wordt gebouwd, met daar een tweede cilinder in.

Deze cilinder komt omhoog door het water, om vervolgens te openen en gasten via een spiraalvormige trap toegang te geven tot het zwembad. Een geavanceerd computersysteem moet er vervolgens voor zorgen dat alles op tijd gesloten wordt, zodat er nooit een lek of probleem zal ontstaan. De bodem van het zwembad is eveneens transparant, zodat men vanaf de bovenste verdieping het zwembad in kan kijken en vice versa. Als alles volgens plan verloopt zou de wolkenkrabber – genaamd Infinity London – al in 2020 kunnen beginnen.

Bron: Compass Pools