We zitten midden in de winter, het ultieme moment om erop uit te trekken en op wintersport te gaan. Nu wil het zo zijn dat er in Nederland vrijwel geen sneeuw is te vinden (op wat kunstsneeuw na) en tevens weinig (tot geen) bergen binnen onze landsgrenzen neerstrijken. Een logisch gevolg is dus het plannen van een wintersportvakantie naar bijvoorbeeld Frankrijk, Zwitserland of Italië. Die laatste heeft een aantal zeer mooie skigebieden en -resorts. We gingen op zoek naar de meest luxe resorts in Italië.

Folgaria

Folgaria is een van de weinige resorts waar je je in alle rust terug kunt trekken van de chaos van alledag. Je hebt hier perfecte toegang tot skipistes, maar tegelijkertijd ben je volledig afgesloten van de buitenwereld. Dit is voor een groot deel te danken aan ‘t Dolomietenbos dat het resort omringt. Wat betreft pistes is er vrijwel voor iedere type skiër een aantrekkelijke vlakte beschikbaar. Je hebt de beschikking over rode, blauwe én zwarte pistes. Bekend in deze regio is de zogenaamde strudel die gemaakt wordt met honing uit de bergen rondom het dorp. Daarnaast kun je in de avonduren genieten van de verschillende Spa-faciliteiten die er aanwezig zijn.

de meest luxe ski-resorts in Italië Pure Luxe

Madonna di Campiglio

Net als Folgaria ligt Madonna di Campiglio middenin de Dolomieten. Oké, het is niet volledig omgeven door bosgebieden, maar het is alsnog een zeer mooi, redelijk afgelegen resort. Ook hier een goede afwisseling voor de amateur-skiër en de fanatieke wintersporter met iets meer ervaring. Het gebied heeft maar liefst 150km aan pistes – met een goede afwisseling tussen glooiend witte vlaktes en het ruigere terrein met hier en daar bomen. Wat betreft variatie kom je hier wel aan je trekken. Het Alpen Suite Hotel is een absolute aanrader hier. Het hotel heeft een zeer luxueuze Spa en wordt gekenmerkt door een uitgesproken design. Daarnaast kun je terecht in ’t gourmet restaurant voor de lekkerste gerechten.

de meest luxe ski-resorts in Italië Pure Luxe

Corvara

Corvara is gelegen in een dal van het Alta Badia ski-gebied – in Zuid-Tirol. Hier vinden we een van de oudste ski-scholen ter wereld. Er werd namelijk al in 1930 een ski-school opgericht en het aanleren van de sport is nooit meer vertrokken uit dit gebied. Zo is er genoeg plek om mensen de sport aan te leren en vinden we er een van de grootste ski carousels ter wereld – de Dolimite Superski. Hier raden we Hotel Sassaonger aan. Een sfeervolle plek met vrijwel alle faciliteiten die je je maar kunt indenken.

de meest luxe ski-resorts in Italië Pure Luxe

Cortina

Dit skiresort wordt gezien als een van de meest luxe resorts die er in Italië te vinden zijn. Het is zelfs zo dat lokale toeristen deze plek vaker en liever bezoeken dan Rome of Milaan – dat wil wat zeggen toch? De restaurants, Spa-faciliteiten en winkeltjes worden als zeer aantrekkelijk ervaren. Daarnaast biedt het resort genoeg mogelijkheden om te genieten van wintersport zonder dat je direct enorm goed moet kunnen skiën of snowboarden. Op de pistes zal je merken dat het relatief rustig is, mede vanwege het feit dat de lokale bevolking niet enorm fanatiek gebruik maakt van de pistes. Volgens velen is Cortina een van de beste, allround plekken die je kunt bezoeken wanneer je een complete wintersportervaring zoekt.

de meest luxe ski-resorts in Italië Pure Luxe

Courmayeur

De laatste in dit rijtje van idyllische plekken om te wintersporten vinden we aan de voet van het Mont Blanc-gebergte. Courmayeur biedt genoeg variatie voor zowel de beginnende skiër als de ervaren skiër. Het gebied heeft maar liefst 30km aan ongerepte skigebieden en er is zelfs een optie om te Heli-skiën via de Toula gletsjer. Als je start bij Punta Helbronner, kun je maar liefst 2000 meter verticaal naar beneden skiën of snowboarden – het is beslist geen peuleschil, dus enige ervaring (lees: heel veel) is wel vereist. Mocht je na afloop zin hebben in een goede maaltijd, dan kunnen we je aanraden om ‘t Maison Vieille Restaurant een bezoekje te brengen, bekend vanwege hun gerechten gemaakt op houtkacheltjes.

de meest luxe ski-resorts in Italië Pure Luxe

Wintersport in Italië

Wat betreft goede plekken voor het vieren van een wintersportvakantie zit je in Italië dus wel op je plek. Natuurlijk heeft iedereen andere eisen en wensen aan z’n favoriete wintersportplek, maar zoals te lezen zijn de meeste resorts hierboven aardig veelzijdig. Een prettige bijkomstigheid zeker wanneer je met een gevarieerd gezelschap gaat wintersporten. Ieder resort is voorzien van de beste faciliteiten en biedt voor ieder wat wils. Als we de foto’s zien krijgen wij in ieder geval heel veel zin om te wintersporten. Voor iedereen die ’t nog voor de boeg heeft: veel plezier!

Bron: Moneyinc