Het is niet voor het eerst dat we jullie een lijstje voorschotelen van de best betaalde atleten in de wereld. De mensen die excelleren in hun sport zijn namelijk gewend om een uiterst plezierig salarisstrookje te overleggen en dat zorgt voor een lijstje met bekende namen. Echter, door dealtjes hier en daar wisselen de topsporters van weleer elkaar geregeld af en is de #1 plek nooit ‘veilig’. Daarom zijn we ditmaal weer terug met een leuke top-10 en we kunnen jullie alvast vertellen: Floyd Mayweather is niet langer erelid.

De ‘Messi-as’ is in ieder geval op basis van salaris ’s werelds beste voetballer

Al enige tijd geleden wisten we jullie te verklappen dat de top-10 best betaalde atleten werd aangevoerd door bokser Floyd Mayweather. Echter was die top-10 samengesteld op basis van gegevens afkomstig uit 2018 en dus is dat inmiddels ‘verouderd’ nieuws. De nieuwe top-10, in het leven geroepen door Forbes, heeft geen plek meer voor Floyd Mayweather en wordt aangevoerd door een andere tak van sport.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LeBron James (@kingjames) op

Het is ditmaal namelijk aan de Argentijnse Lionel Messi. De nummer 10 van FC Barcelona is al jarenlang onderwerp van discussie als men de vraag stel ‘Wie is de beste voetballer ter wereld?‘. Het is steevast een wapenwedloop tussen Messi en zijn Portugese ‘tegenhanger’ Cristiano Ronaldo. Toch heeft Messi het op basis van verdiensten (letterlijk) beter voor elkaar. De Argentijn verdient namelijk $18 miljoen méér dan Cristiano Ronaldo en daarmee staat ‘ie op #1 in de top-10. Hieronder zie je de volledige lijst:

  1. Lionel Messi (voetballer) – $127 miljoen
  2. Cristiano Ronaldo (voetballer) – $109 miljoen
  3. Neymar (voetballer) – $105 miljoen
  4. Canelo Alvarez (bokser) – $94 miljoen
  5. Roger Federer (tennisser) – $93,4 miljoen
  6. Russell Wilson (American Football-speler) – $89,5 miljoen
  7. Aaron Rodgers (American Football-speler) – $89,3 miljoen
  8. LeBron James (basketballer) – $89 miljoen
  9. Stephen Curry (basketballer) – $79,8 miljoen
  10. Kevin Durant (basketballer) – $65,4 miljoen

Europa heeft het voetbal, Amerika heeft de rest

Wat direct opvalt is het feit dat er een duidelijke onderverdeling is van sporten en de verdiensten die erbij komen kijken. Zo wordt het basketbal en het American Football voornamelijk in Amerika op gigantisch grote schaal geëxploiteerd, terwijl we in Europa toch écht focussen op voetbal. Overigens heeft het ontbreken van Floyd Mayweather in dit lijstje alles te maken met het feit dat hij niet langer actief is. Mocht hij alsnog besluiten z’n carrière weer op te pakken, dan zullen de miljoenen ongetwijfeld weer binnenstromen bij ‘Money Mayweather’. Meer informatie over de opbouw van de verdiensten lees je bij Forbes.

Bron: Forbes