Toen Airbnb in het leven werd geroepen waren de reacties louter positief. Het was hét alternatief voor reislustige mensen die zich niet krom wilden betalen aan peperdure hotels. Een woning, kamer of appartement betrekken van een particulier was in de begindagen vele malen goedkoper. Inmiddels wordt Airbnb door diezelfde particulieren gezien als een lekker appeltje voor de dorst, dus de prijzen schieten gigantisch omhoog. Het resultaat: een stad als Amsterdam vraagt gemiddeld zo’n €157 per nacht voor een Airbnb. Belachelijk.

Amsterdam de op zes na duurste plek voor het huren van een Airbnb

De Amerikaanse vliegticketvergelijker Globehunters voerde een onderzoek uit naar de globale prijsverhoudingen van Airbnb’s in de grootste steden ter wereld. Het resultaat laat blijken dat Airbnb allang niet meer dat ‘goedkope’ alternatief van de begindagen is. Zo wordt direct duidelijk dat Airbnb het duurst is in de Verenigde Staten: San Fransisco is zelfs de duurste plek ter wereld voor een Airbnb. De plek waar het ooit allemaal begon.

amsterdam airbnb steden wereldwijd globehunters Pure Luxe

Zoals gezegd staat Amsterdam wereldwijd dus op plek #7, maar als we enkel naar Europa kijken, dan is onze hoofdstad zelfs de #2. Enkel Barcelona is met gemiddeld €1 meer, duurder. Op plek #3 vinden we Londen terug. Amsterdam is in het verleden meermaals in het nieuws gekomen door de overlast veroorzaakt door Airbnb. Daar men het gebruikt als melkkoe en toeristen worden uitgeknepen.

Bron: RTL Nieuws