Nederland werd ooit gezien als het meest tolerante land ter wereld – als ’t aankomt op wiet. Echter, dat is nu verre van het geval met de opkomende strijd tussen coffeeshops en de overheid. Het gevolg: de tolerantie in Nederland is een halt toegeroepen, terwijl de rest van de wereld zich langzaam steeds minder negatief op lijkt te stellen. Met de rest van de wereld bedoelen we dan met name Noord-Amerika. Hier lijkt men stukken meer open-minded te zijn. Als gevolg hiervan begint Marihuana aan een opmars, eentje die zich doorvertaald in de beurskoers. Het is nu dus meer dan ooit het perfecte moment om te beleggen in wiet.

De toenemende verwerking van hennep

Wiet wordt in steeds grotere getallen gebruikt in de medische industrie. De sterke werking van hennep in allerlei vormen begint steeds meer bijval te krijgen van invloedrijke organen. Als gevolg hiervan neemt de vraag omtrent hennep toe, wat dus resulteert in een sterkere beurspositie. In 29 van de 50 staten in de VS is het toepassen van wiet (ook wel hennep of cannabis genoemd) legaal. Daarnaast zijn er 6 staten die het recreatief gebruik van bepaalde hoeveelheden niet bestraffen – hier is het gebruik voor eigen plezier zonder medische indicatie ook legaal.

het investeren in wiet is een solide beslissing Pure Luxe

Door deze verandering – een die de komende jaren alleen maar door zal zetten – vergroot de koers van wiet op internationale beurzen. Langzaam maar zeker begint het besef te komen dat het middel niet enkel en alleen als drug bestempeld dient te worden, maar ook oplossingen aan kan dragen. Een gevolg dat voor het product an zich dus zeer gunstig uitpakt.

Bedrijven die cannabis actief toepassen in de medische wereld

Er zijn een aantal beursgenoteerde bedrijven die actief bezig zijn met de toepassing van cannabis. Deze bedrijven werken mee aan verregaand onderzoek omtrent de toepassing van het middel en potentieel andere mogelijkheden. We hebben het dan over bijvoorbeeld Canopy Growth en Aurora CannabisBeiden bedrijven vertolken een producerende en onderzoekende rol in een industrie die ogenschijnlijk snel groeiende is. Het toestaan van cannabis staat nog in de kinderschoenen, maar de onderlinge strijd om het te gedogen neemt steeds grotere vormen aan.

het investeren in wiet is een solide beslissing Pure Luxe

We zien dus een actieve lobby die zich hard maakt voor het toestaan van dit middel. Als gevolg hiervan wordt hennep in ’t algemeen weer in de spotlight gezet. Naast de toepassing in medicatie is hennep ook een multifunctionele grondstof voor verschillende productgroepen. Denk hierbij aan toepassingen in kunststof, dierenvoeding en alternatieve brandstoffen.

We kunnen dus stellen dat het een rooskleurige toekomst is voor wiet in ’t algemeen. De toename in zowel productie als consumeren (op andere wijze dan als drug), zorgt er voor dat hennep een stijgende waarde kent. Het is – zeker in deze fase van ontwikkeling en onderzoek – een solide investering. De toepassingen zullen in de komende jaren alleen nog maar toenemen. Er zal dus meer en meer waarde toegekend worden aan dit product. We zijn benieuwd waar de precieze toekomst ligt.

Bron: Lynx