Het is weer deze tijd van het jaar. Huiskamers worden opgevrolijkt met een sfeervolle kerstboom gevuld met lichtjes en kerstballen. Bij het zien van deze duurste kerstboom weten wij één ding heel zeker. Niemand zal klagen wanneer die er nog staat in februari. Wij zouden het zelfs begrijpen als die er het hele jaar door staat. Een andere manier om de investering eruit te halen is er namelijk niet.

Duurste kerstboom in Europa

De duurste kerstboom in Europa is gemaakt door Pro Aurum, een goudverkoper in München. De kerstboom is gehuld in 2018 gouden Vienna Philharmonic munten met in het midden een gouden munt van zo’n 0,5 kg. In totaal is er ongeveer 63 kilo aan puur goud aanwezig op de boom. Mochten de foto’s nu niet voldoende zijn voor je, dan kan je de boom in ‘levende’ lijven aanschouwen in het Pro Aurum goudhuis in München tot 15 december.

duurste kerstboom PURE LUXE duurste kerstboom PURE LUXE

Ondanks de waarde van 2.6 miljoen bij het maken van de boom, is deze inmiddels gedaald. Volgens Pro Aurum komt dit vooral door de prijzen van de euro en de dollar. De prijs van goud is hier namelijk zeer afhankelijk van en veel mensen hebben nu een goede deal gekregen op de prijs van goud. Ondanks dit zul je nog steeds aardig in de buidel moeten tasten om cadeautjes onder deze kerstboom te kunnen plaatsen tijdens de aankomende feestdagen. Hoe mooi die ook is, wij houden het bij onze traditionele, groene dennenboom.

duurste kerstboom PURE LUXE

Bron: Luxurylaunches