Met de feestdagen voor de deur zijn we altijd op zoek naar iets speciaals. Of het nu een speciaal gerecht is, het ultieme cadeau of de perfecte drank voor een goede toast, deze tijd van het jaar vraagt om extra aandacht. Een goed glas whisky of een lekkere rum is nooit verkeerd. Daarom gingen wij op zoek naar een selectie van de meest exclusieve dranken die je met de feestdagen beslist op tafel mag zetten.

Het effect van een exclusief drankje

Een speciale drank is er voor speciale momenten. Momenten die je koestert omdat er iets moois beklonken kan worden of momenten die speciaal zijn door de mensen waar je ze mee deelt. Hoe dan ook, een goede drank is nooit weg en verhoogt het plezier tijdens zo’n moment. Het is namelijk zo dat je de drank niet alleen drinkt, maar je beleeft ‘m ook echt. Men praat over de smaak, de fles of überhaupt het verhaal achter het merk of die specifieke editie.

Het is dus niet alleen een dikke vette stempel op de gelegenheid, het is ook nog eens een toevoeging an sich. Daarom zijn we in onze zoektocht niet zomaar gestopt bij de eerste de beste drank, maar zochten we merken of edities met een speciale afkomst. Het is uiteindelijk een bont collectief geworden van allerlei dranksoorten uit verschillende landen.

Casa Noble Selección del Fundador Volume II – Tequila

Tequila is misschien niet de eerste dranksoort die in je opkomt wanneer je denkt aan de potentiële drank voor eerste kerstdag. Echter, een goede tequila is net zoveel waard als een lekkere whisky of een smakelijke cognac. Deze Casa Noble Selección del Fundador Volume II is een van Mexico’s meest prestigieuze tequila’s. Deze specifieke tequila heeft acht jaar liggen rijpen is speciale vaten gemaakt van Franse wit eikenhout. Er zullen slechts 300 flessen beschikbaar zijn met een prijskaartje van ongeveer €1300.

exclusieve dranken whisky cognac rum tequila Pure Luxe

Bowmore 1966 50 years Old Single Malt – Schotse Whisky

Een goede whisky mag natuurlijk niet ontbreken. Waar anders dan in Schotland vinden we deze terug. De whisky is afkomstig van Islay’s oudste distilleerderij en komt uit één enkel vat dat in 1966 in gebruik werd genomen. De whisky wordt gepresenteerd in een handmade kristallen karaf – verpakt in een speciale box van Schots eikenhout. Slechts 74 flessen zullen er beschikbaar zijn, à €25.500. Deze whisky zal dus absoluut niet misstaan op tafel.

exclusieve dranken whisky cognac rum tequila Pure Luxe

Yamazaki Mizunara Cask 2017 Edition – Japanse Whisky

Van de Schotse hooglanden gaan we naar Japan. Daar vinden we deze spectaculaire Yamazaki Mizunara Cask 2017 Edition whisky. De whisky is afkomstig van de oudste Japanse Malt whisky distilleerderij en wordt gerijpt op vaten gemaakt van zeldzaam Japans eikenhout. Het is een blend bestaande uit meer dan 100 whisky’s – variërend van 18 tot 50 jaar oud. Iedere fles wordt verpakt in een houten box gemaakt van hout afkomstig van de Mizunara vaten. Er zijn 5000 flessen gebotteld, ieder met een prijskaartje van €1000.

exclusieve dranken whisky cognac rum tequila Pure Luxe

Black Tot 40-year old Rum – Rum

Deze speciale rum heeft z’n naam te danken aan de laatste dag waarop de Royal Navy haar bemanning een scheut rum uitdeelde – vandaar de naam Tot. De rum is een blend van Rum uit de laatste productie voor de Britse Marine. De rum is gedistilleerd in Guyana en is verre van je doorsnee rum. Volgens kenners een mix van olijf, kersen en gebrand eikenhout. Een fles van deze rum komt op tafel voor ongeveer €1400.

exclusieve dranken whisky cognac rum tequila Pure Luxe

Louis XIII Legacy Rémy Martin – Cognac

We mogen dit rijtje natuurlijk niet afsluiten zonder de wereldberoemde Louis XIII cognac van Rémy Martin te benoemen. Deze speciale Louis XIII Legacy kost ongeveer een eeuw om te maken. Alle verschillende cognacs in dit karaf maken samen deze Legacy. De cognac wordt samengesteld door vier generaties van de befaamde cellarmasters. De speciale kristallen karaf wordt verpakt in een gesigneerde box – ingelegd met Italiaans kalfsleder. Slechts 500 flessen van deze cognac zullen het daglicht zien – een kleine €13.000 maakt jou een van de gelukkigen.

exclusieve dranken whisky cognac rum tequila Pure Luxe

Bron: Insidehook