Als het op jachten aankomt, dan is ’t gebruikelijk dat je als scheepsbouwer zo groots mogelijk uitpakt. Althans, zo lijkt menig superjacht z’n vormgeving te ontvangen. Je kijkt dan ook gegarandeerd je ogen uit bij het zien van de gemiddelde zeewaardige creaties die voor enkele miljoenen te water worden gelaten. Neem nou dit Carat 187 superjacht. Een creatie van Technicon die zo mogelijk de meest futuristische kijk op scheepsbouw is.

Technicon is een meester in exclusief design

Het is niet voor ’t eerst dat we van Technicon een creatie zien die tegen alle gevestigde brancheregels in druist. Voorheen wist het bedrijf al diverse spectaculaire designs te realiseren voor de luchtvaart- en automotive-branche. Ditmaal is het dus de beurt aan de scheepvaart. Bij een blik op de visuals wordt meteen duidelijk dat men alle regelgeving omtrent vormgeving even (bewust) uit het oog is verloren.

technicon 187 carat superjacht Pure Luxe

De naam ‘Carat 187 Superyacht‘ is ontstaan uit de lengte van het jacht: 187 foot – ofwel 57 meter. Het is een creatie die in ieder opzicht futuristisch en doordacht oogt. Neem alleen al de romp en je kunt direct concluderen dat we hier niet met een saai, 13 in een dozijn, ontwerp te maken hebben. Het materiaal en de kleurencombinatie die gebruikt is in de asymmetrische romp zorgt voor een extravagant, luxueus uiterlijk.

technicon 187 carat superjacht Pure Luxe

Volgens de insiders is het jacht voorzien van diverse zeer hoogwaardige details. Bovendien ziet het achtersteven eruit alsof je over een een red carpet naar een gala of première loopt. Het maakt meteen duidelijk dat het hier niet zomaar een goedkoop jacht betreft, maar het summum wat betreft luxe en exclusiviteit. Of en wanneer het jacht daadwerkelijk te water gelaten zal worden, dat is nog onbekend. Wat ons betreft liever gister dan vandaag.

technicon 187 carat superjacht Pure Luxe technicon 187 carat superjacht Pure Luxe technicon 187 carat superjacht Pure Luxe technicon 187 carat superjacht Pure Luxe technicon 187 carat superjacht Pure Luxe technicon 187 carat superjacht Pure Luxe

Bron: Luxatic