Ja, dat lijkt een vreemde combinatie, klopt. Wij wisten ook niet zo goed wat we moesten denken toen we dit nieuwtje zagen, maar het is echt zo. Ackergill Tower is een kasteel aan de kust van Groot-Britannië. Met uitzicht over Sinclair Bay is dit 15e-eeuwse gebouw een van ‘die mooie kastelen in Engeland’, waar menigeen het altijd over heeft. Voor een kleine 4,4 miljoen euro kun je de nieuwe eigenaar zijn én krijg je dus ook dat vreemde, maar leuke extraatje: een boomhut.

De aankoop van je leven: een kasteel, boomhut, 6 ‘huisjes’ en een Pub

Vooruit, we moeten bekennen de aanschaf van Ackergill Tower heeft iets meer voeten in aarde dan je in eerste instantie zou verwachten. Het is namelijk niet alleen het kasteel – stammend uit 1475. Nee, er is ook een boomhut, een Victoriaanse tuin, 6 cottages en je persoonlijke pub inbegrepen in de deal. Dan zou je zeggen dat 4,4 miljoen euro veel geld is, maar ineens biedt het potentie. Laten we wel wezen, een prijzenpakker als deze kun je als beetje vermogend individu niet laten liggen natuurlijk.

ackergill tower kasteel engeland sinclair bay knight frank Pure Luxe

De oorspronkelijke toren van dit kasteel werd gebouwd in 1475 en daar werd in de 19e eeuw nog het een en ander aan bijgebouwd. Uiteindelijk is het hele bouwwerk volledig opgeleverd in de jaren 80 van de vorige eeuw. Het prachtige stukje historie ligt op een lap grond die maar liefst 12 hectare telt. Daar ergens vind je dus ook die gigantisch grote boomhut, welke de titel ‘grootste van Europa’ mag dragen.

ackergill tower kasteel engeland sinclair bay knight frank Pure Luxe

Het kasteel telt maar liefst 32 slaapkamers en 10 ‘receptie’ kamers welke handig zijn voor evenementen en feestjes. De huidige eigenaren hebben Ackergill Tower in 2009 gekocht en de boel geleidelijk aan gerestaureerd. Bovendien hebben ze extra verblijven weten te creëren in de oude stallen. Volgens de makelaar – Knight Frank (hoe toepasselijk) – is het bouwwerk geschikt om 200 gasten te huisvesten tijdens conferences of events van welke soort dan ook. Mocht je grootste plannen hebben, of gewoon graag op grote voet leven, dan is Ackergill Tower dus een absolute aanrader. Wat ons betreft een magnifiek kasteel voor een zeer schappelijk prijsje, zeker gezien de vele extra’s.

ackergill tower kasteel engeland sinclair bay knight frank Pure Luxe ackergill tower kasteel engeland sinclair bay knight frank Pure Luxe ackergill tower kasteel engeland sinclair bay knight frank Pure Luxe ackergill tower kasteel engeland sinclair bay knight frank Pure Luxe ackergill tower kasteel engeland sinclair bay knight frank Pure Luxe

Bron: Knight Frank