De laatste tijd gaan er steeds vaker geluiden rond die doen vermoeden dat we eens een trip richting Cuba moeten maken. Nu zijn we per definitie al zeer te spreken over het goed bewaard gebleven culturele erfgoed op het eiland, maar daar is sinds kort nog een extra reden bij gekomen. Cuba heeft namelijk nu voor het eerst een 5-sterren aanbod in het Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana. Een hele mond vol, dat klopt, maar daarom niet minder luxe. In tegendeel.

Het Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana is dé reden om Cuba te bezoeken

Ja, dat klinkt misschien een beetje overtrokken, daar er diverse andere redenen zijn die je kunnen overtuigen om het eiland te bezoeken – maar dit hotel moet je in onze ogen toch écht over de streep trekken. Cuba is van zichzelf al een aardig paradijselijke aangelegenheid en het hotel is perfect daarop aangesloten. Het is een Europese aangelegenheid die een stukje moderniteit toevoegt aan het Cubaanse toerisme, zonder de traditionele waarden van het land uit het oog te verliezen.

gran hotel manzana kempinski la habana cuba Pure Luxe

Het hotel is een initiatief van Kempinski Hotel S.A. – Europa’s oudste luxe hotelketen. Als dit hotel volledig vanuit het niets gerealiseerd zou worden, dan waren we waarschijnlijk minder enthousiast geweest dan we nu zijn. Het is namelijk zo dat dit niet het geval is. Nee, het luxe onderkomen is gevestigd in een oude – in Europese stijl opgetrokken – shopping mall. Welke is gebouwd tussen 1894 en 1917. Een waar stukje Cubaanse geschiedenis dus. Dit maakt het verhaal wat ons betreft direct een stuk charmanter.

gran hotel manzana kempinski la habana cuba Pure Luxe

5-sterren luxe in een historische omgeving met moderne randjes

Het hotel is gesitueerd in Oud Havana, met uitzicht op diverse historische trekpleisters. Denk dan onder andere aan the Capitol en the Great Theater of Havana. In de wijde omgeving zijn naast deze twee karakteristieke gebouwen nog veel meer plekken en bouwwerken te vinden die officieel geregistreerd staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

gran hotel manzana kempinski la habana cuba Pure Luxe

Er is plek voor maar liefst 246 kamers in dit hotel, allen met diverse karakteristieke kenmerken die knipogen naar de leeftijd van het gebouw en het oorspronkelijke doel. Daarnaast zijn details zoals hoge plafonds en Franse ramen zaken waar menigeen verliefd op kan worden – zeker in combinatie met de Cubaanse sferen. Ontspannen en genieten doe je in – vanzelfsprekend – een sigaar-lounge of een van de restaurants of barren. Op het dak is tevens gedacht aan een panorama-bar en -restaurant. Spectaculair uitzicht is hier gegarandeerd.

gran hotel manzana kempinski la habana cuba Pure Luxe

Overnachten in het hotel begint bij prijzen rond €400. Hiervoor krijg je een super-de-luxe verblijf en kun je logischerwijs van alle faciliteiten gebruik maken. Zo is eer onder andere gedacht aan een fitness-ruimte, een Spa en een zwembad op het dak van ’t hotel. Kortom, een spectaculair verblijf in Cuba is een koud kunstje wanneer je overnacht in het Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana. Dat is meer dan duidelijk.

gran hotel manzana kempinski la habana cuba Pure Luxe gran hotel manzana kempinski la habana cuba Pure Luxe gran hotel manzana kempinski la habana cuba Pure Luxe

Bron: Kempinski