Horloges zijn ware stukjes kunst. Als we dat bedoelen gaat het niet om een snoephorloge, maar om horloges die van ongekend niveau zijn. Denk dan aan merken zoals A. Lange & Söhne, Patek Philippe, Greubel Forsey of bijvoorbeeld MB&F. Laatstgenoemde staat bekend om de creaties die misschien wel het meest van traditionele horlogerie afstaan van alle merken. Neem nou deze MB&F HM7 Aquapod. Ooit geïntroduceerd met een blauwe bezel en nu geproduceerd met een gif-groene bezel.

De MB&F HM7 in het groen is alles wat je wil

We hebben het eerder al eens gehad over de Legacy Machine van het merk en wisten jullie toen ook al te vertellen dat het een zeer bijzonder merk is. Deze HM7 Aquapod is eveneens een waar huzarenstukje. Het horloge is geïnspireerd door de vormen en de beweeglijkheid van een kwal. Wat ook wel duidelijk te zien is in het zijaanzicht van de creatie. Daarnaast is het stukje kunst, zoals de naam doet vermoeden, waterdicht. Het is MB&F’s idee van een buitenaards duikhorloge. We zijn een aparte manier van tijd weergeven wel vaker tegen gekomen (neem bijvoorbeeld dit Meistersinger horloge), maar de wijze waarop MB&F een draai geeft aan ‘tijd’ is ronduit ongeëvenaard.

MB&F HM7 Aquapod green horloge horlogerie Pure Luxe

Het model werd voor het eerst gelanceerd op de SIHH in 2017 en werd toen al met veel enthousiasme ontvangen. Inmiddels is er dus een groene kleur toegevoegd aan de collectie en we weten vrij zeker dat ook dit model weer op een hoop enthousiaste, koopkrachtige fans kan rekenen. Destijds werd er een titanium versie met blauwe bezel geïntroduceerd gelimiteerd tot 33 stuks en een rosé gouden versie met zwarte bezel die in 66 stuks op de markt kwam.

MB&F HM7 Aquapod green horloge horlogerie Pure Luxe

Waar de eerste twee modellen met een keramische bezel werden uitgerust, is de groene variant iets anders. Hier is namelijk saffier gebruikt om de bezel te creëren. Dit maakt dat er een zeer bijzondere kleur groen ontstaat. Deze bijzondere editie zal in 50 stuks geproduceerd worden en kost ongeveer 108.000 Zwitserse Frank. Een bedrag waar overigens nog geen belasting over is geteld.

MB&F HM7 Aquapod green horloge horlogerie Pure Luxe