Auto’s en horloges zijn ’s werelds beste combinatie. Beiden in een heel eigen segment, maar toch zijn er veel overeenkomsten. Zowel een auto als een horloge bestaat uit verfijnde techniek en hoogwaardige materialen. Het is niet geheel onlogisch dus dat mooie horloges vaak gepaard gaan met mooie auto’s – en andersom. Zo worden er ook vaak horloges gemaakt ter ere van een bepaalde auto. Deze Molnar Fabry Time Machine Regulator 911 is zo’n eerbetoon. Jawel, de naam zegt het al, ter ere van de Porsche 911.

Molnar Fabry Time Machine Regulator 911

Dit Slovaakse luxemerk wordt gekenmerkt door de wijze waarop ze hun horloges skeletoniseren. Zo is er praktisch geen dicht vlak te vinden in het design van hun horloges – ook in deze one-off niet. De Molnar Fabry Time Machine Regulator 911 is gemaakt in opdracht van een consument die eigenaar is van een klassieke Porsche 911. Het is dus niet zomaar uit de lucht komen vallen dat hier een 911-sausje overheen zit.

molnar fabry time machine regulator 911 porsche one-off horloge Pure Luxe

Het horloge kent ongelooflijk veel vlakken en van het ‘standaard’ Unitas 6498 uurwerk is vrij weinig herkenning over. Het horloge heeft een makeover gekregen die nog het meest doet denken aan de ingenieuze techniek in een auto. Iets waar de Porsche 911 zeker een boegbeeld van is. Werkelijk alles aan dit horloge is onder handen genomen. De veertrommel, de raderen en de bruggen: alles is geskeletoniseerd.

molnar fabry time machine regulator 911 porsche one-off horloge Pure Luxe

De klant van Molnar Fabry heeft voor dit unieke exemplaar een bedrag van €14.900 betaald. We zijn er zeker van dat hij nooit of te nimmer iemand tegen zal komen met hetzelfde horloge – dat is ook iets waard natuurlijk. We kunnen ons voorstellen dat dit horloge net zo begeerlijk is als een Porsche 911. Het opengewerkte uurwerk biedt genoeg details om volledig te verdrinken in de schoonheid van ’t horloge.

Bron: Luxatic