Dat er in ons kleine kikkerlandje genoeg vermogende mensen zijn te vinden, dat hebben we jullie al vaker laten zien. De een heeft goed geboerd uit een erfenis, de ander weet z’n talent duur te verkopen. Er zijn genoeg mensen binnen de landsgrenzen die een Godsvermogen bij elkaar hebben weten te harken. Toch zijn er ook genoeg van deze mensen die we misschien niet kennen, of althans, waar niet direct een belletje bij gaat rinkelen. We zochten uit hoe de top-3 rijkste Nederlanders eruitziet. Zowel BN’ers als minder bekenden.

Onbekend Nederland kent astronomische vermogens

Bekende Nederlanders verdienen niet slecht, dat mag geen verassing meer zijn. Hoeveel die verdienen verschilt wel enorm tussen elkaar. Samen met de OBN’ers (onbekende Nederlanders) is de top 1oo goed voor een slordige 2,2 miljard euro. Waar we bij de meeste BN’ers wel een beeld hebben van de wijze waarop hun vermogen is gerealiseerd, daar is het bij onbekend Nederland toch iets minder duidelijk. De concullega’s van ‘Kwoot‘ wisten een lijstje op te stellen met mensen die een flinke zak geld wisten te vergaren – zonder BN’ers-titel te claimen. Hieronder de top-3 van deze ‘onbekenden’ onder de 40 lentes:

De top-3 Onbekende Nederlanders onder de 40

  1. Paul de Jong (39): Wie is Paul de Jong vraag je je misschien af. Hij is, zonder zelf op de voorgrond te treden, de medeoprichter van elektronicagigant Coolblue en goed voor €320 miljoen. Nu heb je een naam bij het uiterst grote bedrijf.
  2. Peter Becker (38): De inspirator en aanjager van PB Web Media is mediaschuw maar dit zorgt er niet voor dat zijn bedrijf en vermogen hier onder lijden, integendeel. Het bedrijf genereert traffic naar de meest populaire adressen. Dat is op het gebied van games en jawel, porno. Het vermogen had een enorme groei, van meer dan 90% naar €105 miljoen.
  3. Wouter Bakker (34) & Gerjan den Hartog (38): De grootste stijgers in de lijst, met 400%, wordt vervuld door het hiervoor genoemde duo. Samen zijn zij de oprichters van VidaXL dat zich richt op huis- en tuinartikelen. Een jaarwinst van €22 miljoen resulteer in een vermogen van €75 miljoen per persoon.

Dat het keiharde zakenleven toch net iets meer pegels oplevert dan de doorsnee BN’ers bezigheid, dat wordt duidelijk bij het bekijken van de volgende top-3. Deze wordt aangevoerd door ’s lands bekendste topmodel Doutzen Kroes. De dame in kwestie schittert internationaal op de catwalk en dat levert goed geld op. Ze voert namelijk de lijst aan van BN’ers onder de 40 jaar met een bedrag van €26.000.000.

De top-3 BN’ers onder de 40

  1. Doutzen Kroes (33): Model, droomvrouw en Friese nuchterheid ten top. Doutzen is bekend onder heel Nederland en het merendeel van de wereld. Met haar werkzaamheden heeft ze €26 miljoen opgehaald wat haar op nummer #1 zet in deze top-3.
  2. Nick van de Wall (30): De DJ, met de naam Afrojack, doet het niet slecht. Zeker niet. Zijn kunsten achter de draaitafel en zijn nieuwe concept voor een popgroep hebben gezorgd voor plek 2 in de lijst en een geschat vermogen van €22 miljoen.
  3. Robbert van de Corput (30): Een andere dertiger en DJ, Hardwell, doet het niet veel slechter dan zijn concullega, Afrojack. Het draaien op de grootste feesten heeft gezorgd voor een bedrag dat geschat wordt op €20 miljoen en een nummer-3 notering in deze top.

Bron: Quote