Als we het hebben over terreinwagens, dan zijn er iconen zoals de Land Rover Defender, maar je hebt ook werkpaarden die door hun indrukwekkende CV een bijzondere status hebben verkregen – zoals de Hummer H1. Het is een terreinwagen die z’n strepen heeft verdiend ten faveure van het Amerikaanse leger en dat maakt dat ‘ie voor altijd een bijzonder plekje zal krijgen binnen het landschap van gerespecteerde terreinwagens. Mil-Spec heeft er nog eens een schepje bovenop gedaan door deze zeer indrukwekkende uitvoering in het leven te roepen.

De Mil-Spec Hummer H1 is imposant in ieder opzicht

Iedereen is natuurlijk bekend met de Hummer H1 en het dienstverband in het Amerikaanse leger. Daar werd de terreinwagen bekend vanwege zijn veelzijdige aspecten en het feit dat de auto praktisch niet kapot te krijgen is. Mil-Spec staat er nu al een aantal jaren om bekend dat ze zich focussen op het aanpassen van Hummers naar moderne standaarden. Deze Mil-Spec Hummer H1 06 SUV is het laatste exemplaar in hun range van bijzondere creaties.

mil-spec hummer h1 06 suv Pure Luxe

De basis voor deze creatie is een Hummer H1 ‘slank back’ – het exemplaar met de schuin aflopende, dichte achterzijde. Vervolgens werd de auto volledige gestript, om het geheel aan te passen naar een niveau hoger dan factory standard. Het frame van de auto werd verstevigd en diverse panelen werden vervangen. De nieuwe Mil-Spec Hummer werd opgebouwd met aircraft-grade aluminium. Daarnaast is de originele krachtbron vervangen door een 6,6-liter Duramax dieselmotor, welke goed is voor 500pk en 1.000Nm aan koppel. Meer informatie vind je hier.

mil-spec hummer h1 06 suv Pure Luxe mil-spec hummer h1 06 suv Pure Luxe

Bron: Mil-Spec