Als je een echte avonturier bent en houd van bijzondere en unieke plekken ontdekken, zijn deze verschillende Luxe treinen wellicht iets voor u. met alle juiste voorzieningen om u zich comfortabel te laten voelen, heerlijk eten en drinken, briljant personeel en gidsen, en vele andere voorzieningen die een ritje met het ‘normale’ openbaar vervoer niet te denken zijn. Aanschouw de meest Luxe treinen ter wereld

Van Siberië tot prachtige plekken in Australië en van schoonheden op de Afrikaanse safari tot de magische paleizen van India. Deze ongelofelijke treinen beloven je een prachtige ervaring rijker te maken.

Dit zijn de meest Luxe treinen ter wereld

Indian Pacific, Australia
Deze iconische passagierstreindienst gaat van Sydney, aan de Stille Oceaan, helemaal naar de andere kant van Australië, in Perth. Een ongelooflijke totale afstand van 4.352 km. Als je de hele weg gaat, duurt een reis van Sydney naar Perth precies 65 uur, maar je hebt vier klassen om uit te kiezen. De klassen heetten Red Service Day-Nighter, Sleeper, Gold Service en Platinum. De Platinum optie werd geïntroduceerd in 2008 als een premium klasse, en het kost je een koele $ 1.198 per nacht, maar je krijgt in-cabine ontbijt, toegang tot het restaurant en de lounge. Je krijgt er ook een suite met douche en toilet bij.

Palace on Wheels, India
Deze veel besproken maar ook super luxe Indiase treindienst werd in 2009 opnieuw gelanceerd na een uitgebreide renovatie. Deze trein heeft 23 prachtige rijtuigen, geschikt voor maximaal 104 gasten, elk van deze rijtuigen is vernoemd naar een voormalige Rajput staat, en met vier hutten met luxe voorzieningen en zelfs Wi-Fi.

Iedere coupé is meer dan prachtig en benadrukt elke staat, door middel van de meubels, schilderijen en andere luxe elementen. Het Palace on Wheels heeft twee prachtige restaurants, een bar met een lounge en zelfs een spa, dus er zijn genoeg dingen te doen aan boord. De reis duurt acht dagen met zeven nachten en gaat vanuit New Delhi door het land en keert dan terug naar de hoofdstad. De prijs voor de hele reis, met alle luxe, is $5.390.

Blue Train, South Africa
Zoals je op deze foto kunt zien is de naam niet verzonnen aan de hand van de binnenkant van de trein. Hij verbindt twee van de belangrijkste steden van Zuid-Afrika, Kaapstad en Pretoria, over een totale afstand van ongeveer 1.600 km. en is ook een van de meest luxueuze treinen ter wereld. Hij biedt je butlerservice, twee charmante lounges, een observatiewagen, plus volledig met tapijt beklede geluiddichte compartimenten, met je eigen en-suite. Over het geheel genomen kunnen de diensten op de Blauwe Trein gemakkelijk worden vergeleken met die van een vijfsterrenhotel. Hele reis van Kaapstad naar Pretoria za 27 uur duren en zal je rond de $1.217 per nacht kosten, dat is zeker niet een goedkoop trein kaartje.

Pride of Africa
We gaan verder van Pretoria, Zuid-Afrika, naar Zimbabwe, Zambia en Tanzania, omdat deze magische trein al deze prachtige landen met elkaar verbindt en een totale afstand van ongeveer 2.000 mijl in ongeveer negen dagen aflegt.

Maar deze luxueuze treinreis is veruit het beste wat ze te bieden hebben, door de prachtige Afrikaanse safari te gaan en je te voorzien van alle juiste voorzieningen om jou reis echt speciaal te maken, in de koninklijke suites, de restauratiewagens of de rokerslounge. De Pride of Africa trein heeft een capaciteit van 72 passagiers en kost je $2.075 per nacht.

Rocky Mountaineer, Canada
Alle Rocky Mountaineer treinen zijn even mooi, daarom heeft het bedrijf de World’s Leading Travel Experience by Train award zeven keer gewonnen, maar je moet ze wel met je eigen ogen zien. De treinen reizen alleen overdag om de passagiers alles te laten zien wat ze willen en de prijs is afhankelijk van de route, maar het is ergens rond de $1.600 per nacht; een hele reis kan wel 12 dagen duren.

Alle Rocky Mountaineer treinen zijn even mooi, daarom heeft het bedrijf de World’s Leading Travel Experience by Train award zeven keer gewonnen, maar je moet ze wel met je eigen ogen zien. De treinen reizen alleen overdag om de passagiers alles te laten zien wat ze willen en de prijs is afhankelijk van de route, maar het is ergens rond de $1.600 per nacht; een hele reis kan wel 12 dagen duren.

Eastern & Oriental Express, South East Asia
Deze prachtige trein wordt geëxploiteerd door Belmond Ltd, een bedrijf dat synoniem is voor luxe en uitmuntendheid, en rijdt door Singapore, Maleisië en Thailand, in een prachtige reis die vier dagen en drie nachten duurt.

Deze luxe treinen voor werden al in 1972 in Japan gebouwd, maar het interieur is in de loop der jaren een aantal keren aangepast voor meer comfort. Er zijn twee betoverende restaurantwagons, twee barwagons, een bibliotheekwagon, een saloonwagon en een mooie, openlucht, observatiewagon die uw reis door Zuid-Oost Azië totaal speciaal zullen maken.Om de hele reis van Bangkok naar Singapore te maken kost het je ongeveer $2.690.

Venice Simplon Orient Express, Europe
Met een tijdloze elegantie gaat deze privé-luxe trein meestal van Londen naar Venetië, maar hij verbindt ook af en toe enkele van de belangrijkste bestemmingen van Europa. De klassieke route van Londen naar Venetië wordt één of twee keer per week bediend, met haltes in Parijs, Zürich, Innsbruck en Verona

De meeste koetsen van de VSOE dateren uit de jaren ’20 of ’30, om u een authentieke en vrij unieke ervaring te geven, die zes dagen zal lopen als u de klassieke route gaat, wat je een koele $1.900 per nacht kost.

Royal Scotsman, Scotland

Om bescheiden te blijven is de Koninklijke schot een prachtige trein. Deze verbazingwekkende trein, die slechts 36 passagiers kan ontvangen, neemt je mee op een onvergetelijke reis door de Highlands, zodat je onderweg een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Schotland kunt zien, in een ongeëvenaarde stijl en vijfsterrenluxe.

Uw luxueuze privéhut zal u de hele dag door laten genieten, maar de observatieauto, die is omgebouwd van een Pullman Kitchen Car, en de meest unieke spa van Schotland, zullen uw dagen aan boord helemaal aangenaam maken. De prijs die je moet neerleggen als je wilt instappen bij deze trein begint $2.216 dollar per nacht. Niet niks maar zeker een trein voor tussen de meest Luxe treinen ter wereld

Golden Eagle Trans-Siberian Express, Russia
De Golden Eagle Trans-Siberian Express biedt je ongetwijfeld de grootste treinreis ter wereld, een epische reis van 15 dagen over twee continenten en zeven verschillende tijdzones

Je maakt ook een stop in Mongolië en de hoofdstad Ulaan Bataar, en je ontdekt vele majestueuze locaties langs de route, zoals het enorme Baikalmeer. Op het gebied van service, eten en accommodatie kunt u niets anders verwachten dan het beste aan boord van deze luxe trein, die wordt geleverd met een prachtig ingerichte bar & loungebar, twee mooie restauratiewagons en vele andere lekkernijen. De prijzen voor een reis met deze luxe trein bedragen ruim $2.000 per nacht. Deze valt dus zeker onder de Luxe treinen.

Maharajas’ Express, India
Ooit was India het land van de maharadja’s, een magische plek van koninkrijken en koningen, waar culturen naast elkaar bloeiden en zich ontwikkelden – daarom denken we dat deze luxueuze trein geen betere naam kon krijgen. De Maharajas’ Express is speciaal ontworpen om je een blik te gunnen op dit rijke erfgoed en de cultuur van India, met 5 geweldige treinreizen, die meer dan 12 geweldige bestemmingen in Noordwest- en Centraal-India bestrijken, tussen oktober en april.

De Maharajas’ Express werd in 2010 al vijf keer op rij uitgeroepen tot “The World’s Leading Luxury Train” en daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. met 23 prachtige wagons: 14 prachtige gastenwagons, met een totale passagierscapaciteit van 84, twee elegante restauratiewagons, een mooie loungebus genaamd de Rajah Club met een eigen bar, een speciale barwagon, plus een generator en winkelwagons.

Met prijzen vanaf $2.910 voor een cabineticket op een reis die de schatten van India verkent, en tot $23.700 voor een reis die het erfgoed van India in een presidentiële suite verkent, behoort de Maharajas’ Express tot de meest luxe treinen ter wereld.