We hebben de ‘goedkoopste’ rolex-horloges behandeld en nu is het tegenovergestelde aan de beurt. Ondanks Rolex horloges niet het goedkoopste stukje sieraad zijn, overtreffen de Zwitserse horloge makers zich zelf steeds weer met het verkopen van hun vintage horloges. Vintage Rolex-horloges zijn nog steeds toppers op veilingen, zoals deze lijst laat zien. Laat jou bankrekening het toe en ben je een Rolex-verzamelaar? Lees verder en ontdek de 5 duurste Rolex-horloges ooit verkocht.

5. Daytona ‘Albino’ – €1,2 miljoen

Het eerste wat we ons afvragen is waarom dit horloge ruim een miljoen euro moet kosten, we leggen kort uit waar dit op gebaseerd is. Het Daytona-horloge is vernoemd naar het racecircuit Daytona in Florida, om deze liefde van Rolex voor racing te benadrukken. De Daytona is een race-chronograaf ontworpen voor heren, en deze specifieke ‘Albino’ Daytona,  is eigendom geweest van beroemdheid, gitaarlegende en zanger Eric Clapton.  Buiten dat dit horloge ongelofelijk schaars is, er zijn namelijk maar 4 stuks van gemaakt is dit horloge ook zo duur omdat het de pols heeft versierd van Erik Clapton. Dit horloge is in 2015 voor maar liefs bijna 1,2 miljoen euro.

Rolex

 

4. Split-Second Chronograph – €2 miljoen

Van dit horloge zijn er slechts 12 gemaakt en na wetende zijn er 8 in het bezit van het Ferrari-raceteam. Dit is het grootste Rolex-polshorloge ooit gemaakt. Het heeft een diameter van 44 millimeter. Dit horloge is zo uniek omdat dit het enige horloge van Rolex is met een dubbele secondewijzer.

Duurste Rolex

 

3. Lemon Dial Paul Newman Daytona – €3,2 miljoen

Dit horloge hoort alleen al op deze lijst omdat het een bijnaam heeft dat iets niet zomaar krijgt, namelijk ‘The Legend’. Deze 18-karaats geelgouden Rolex Daytona heeft een “lemon” wijzerplaat die contrasteert met de zwarte miniwijzerplaten. Van dit horloge bestaan slechts 3 exemplaren. Het is daarom ook geen verassing dat er een prijskaartje van 3,2 miljoen euro aan zit.

Horloges

 

2. Bao Dai – €4,2 miljoen

Er zijn meerdere redenen dat dit horloge het een naar duurste Rolex-horloge ooit verkocht is. Dit horloge is in eigendom geweest  van de laatste monarch van Vietnam, Bao Dai. Maar is zeker niet de enige rede dat dit horloge voor ruim 4 miljoen euro over de toonbank ging. Het horloge uit 1952 was destijds een van de meest gecompliceerde polshorloges van Rolex, met een drievoudige kalender en maanfasenindicator. Het is gemaakt van 18-karaats goud met diamanten indexen op een zwarte wijzerplaat.

Rolex

 

1. Paul Newmans Rolex Cosmograph Daytona – €14,8 miljoen

Paul Newmans Cosmograph Daytona is veruit het duurste Rolex-horloge dat ooit verkocht is. Het horloge was een cadeau van zijn vrouw, vanwege zijn liefde voor motorracen was ze bezorgd over zijn veiligheid. Achterop deze Cosmograph Daytona uit 1968 staat dan ook gegraveerd ‘DRIVE CAREFULLY ME’. Vijftien jaar later gaf Newman het horloge cadeau aan de vriend van zijn dochter, dat was eigenlijk puur omdat hij geen horloge had. Eind 2017 leverde het op een veiling bijna €15 miljoen op. Dat bedrag ging naar de Newman’s Own Foundation.

Duurste Rolex-horloge