Afgelopen weekend ging ’s werelds duurste wijn ooit onder de hamer bij veilinghuis Sotheby’s voor een recordbedrag. Dikwijls wordt er geredeneerd dat een product met een hoog prijskaartje ook over een goede kwaliteit beschikt. Als we uitgaan van deze theorie, dan is de duurste en tevens historische fles wijn uitmuntend van smaak.

Romanee-Conti Burgundy breekt record van ’s werelds duurste wijn

Voorheen stond het record voor duurste fles wijn op de naam van Chateau Lafite Rothschild, een 0,75 liter fles uit 1869. De fles werd in 2010 verkocht in Hongkong voor een bedrag van maar liefst 233 duizend dollar. Echter is dit record afgelopen weekend verbroken door de Romanee-Conti uit 1945. Voor een bescheiden bedrag van 558 duizend dollar werd de fles verkocht tijdens een veiling van Sotheby’s. Dit bedrag maakt de Romanee-Conti Burgundy officieel de duurste fles rode wijn ter wereld. Desalniettemin werd er enkele minuten later een vergelijkbare fles wijn van Romanee-Conti verkocht voor 496 duizend euro.

's werelds duurste wijn ooit Pure Luxe

De Romanee-Conti is afkomstig uit de persoonlijke collectie van Robert Drouhin, voormalig hoofd van Maison Joseph Drouhin. Drouhin meldt dat de fles een historisch verhaal met zich mee draagt. Tijdens de Tweede wereldoorlog heeft de fles namelijk in een geheim compartiment gestaan. De vader van Drouhin heeft deze gebouwd met de intentie dat de bijzondere wijnen beschermd bleven voor de nazi’s. Hierdoor is de fles nooit ontdekt en kon het vandaag de dag worden verkocht.