Vrijdagavond: het weekend voor de deur, ontspannen en bovendien even het beste ervan maken. Juist, dat is praktisch ieders planning elk weekend opnieuw. Meestal slaan we nogal door in ’t een of ander, dus we bedachten dat het misschien een idee was om er eens wat gestructureerder mee om te gaan. Succesvolle mensen delen vaak tips over het hoe en wat van hun succes. Zo ook over hoe je je weekend het best in kunt delen. Wij gingen op zoek en kwamen tot een aantal tips om daadwerkelijk ’t onderste uit die grote, welkome kan met ‘weekend‘ erop te halen. Lees en huiver – of geniet er gewoon van.

1. Droom even weg in ’t weekend

Ja dat begint meteen al lekker toch? Je drukke dagelijkse leven maakt dat je amper tijd hebt om te realiseren welk hoger doel je nastreeft. Het weekend is dus uitermate geschikt om jezelf weer even die spiegel voor te houden en weg te dromen bij alles wat je bereiken wil. Je zal merken dat je juist door dit te doen weer hernieuwde motivatie vindt om de volgende werkweek vol gas te tackelen.

2. Omring jezelf juist nu met inspirerende personen

In het verlengde van de drukte die je ervan weerhoudt om te dromen, is deze ook de schuld van weinig sociaal contact. Probeer dit in ’t weekend in te halen door af te spreken met inspirerende personen en mensen waarvan je weet dat ze praktisch overal enorm veel motivatie voor hebben. Als je daadwerkelijk stappen wil maken, zijn gelijkdenkenden essentieel. Je weet wat ze zeggen: Great minds think alike. Lekker cliché, maar wel een waarheid als een koe.

3. Een weekendje weg is altijd goed

Het dromen, het afspreken met like-minded others is allemaal fantastisch, maar je mag ook wel aan jezelf denken. Dan hebben we ’t over een weekendje weg – een leuke citytrip bijvoorbeeld. Het is de perfecte manier van ontspannen en tegelijkertijd een goed alternatief voor het ontdekken en proeven van nieuwe culturen. Iets waar je voor je persoonlijke ontwikkeling zeer veel voldoening uit kunt halen. Pak ’t vliegtuig en ga even handjes schudden met The Big Ben of kijk hoe onze Oosterburen het aanpakken vanaf een goed terras in Berlijn.

4. Doe gewoon wat je graag doet

‘T is natuurlijk een beetje vreemd als wij je volledige weekend gaan dicteren, tenslotte weet jij zelf ook wel hoe je je huidige succes behaald hebt. Laten we dit punt dus vooral niet onderschatten of achteraan in de rij plaatsen. In het weekend is er ook gewoon tijd om te doen wat je het liefst doet. Doe dat dus ook. Probeer dat alleen niet teveel slaap te laten zijn, het is niet alleen ongezond, ’t is ook nog eens zonde van de kostbare tijd die weg snurkt.

zo haal jij het beste uit je weekend Pure Luxe

Bron: Mayorroma

5. Vergeet je familie en vrienden niet

Een van de meest genoemde begrippen door succesvolle mensen is ’t woord ‘waardering’. Een woord dat hen helpt om iedere keer terug te kijken op de weg naar een behaalde mijlpaal toe en te realiseren hoe dankbaar ze zijn voor ’t succes. Je familie en vrienden spelen hier een belangrijke sleutelrol in, dus probeer er altijd voor ze te zijn zoals zij dat voor jou zijn. Het weekend is een uitgelezen kans om even een kopje koffie te doen bij je ouders, of je beste vriend op een goede steak te trakteren.

6. Throwback thursday wordt throwback sunday

Op zondag eindigt je week. Zeven dagen onafgebroken bezig zijn met jouw ‘ding’. Het ultieme moment om te reflecteren op alles wat je tijdens die zeven dagen hebt gedaan, meegemaakt en gemist hebt. Ben je dichter bij je doelen gekomen? Zijn er zaken waar je ontevreden over bent die je de aankomende week beter kunt doen? De zondag is perfect voor een momentje van zelfreflectie en een terugblik op de week. Alleen zo kun je van jezelf leren – op de snelst mogelijke manier.

Kortom..

Het weekend kan het beste van beide werelden combineren. Tuurlijk, je ondernemende geest wil altijd door en vooruit, maar ontspanning is minstens zo belangrijk. Probeer een goede afwisseling te hebben van stappen zetten en juist een stapje terug te doen en alles even te laten voor wat het is. Op deze manier zal je zien dat er iedere week een progressieve lijn aanwezig is – hoe klein dan ook.