Horloges zijn voor veel mannen een populair item. Ze zijn functioneel en daarnaast een stijlvolle toevoeging aan je outfit. Er zijn tegenwoordig steeds meer high-tech horloges, maar ook de klassieke polshorloge is nog altijd mateloos populair. Echte liefhebbers gaan voor automatische horloges van hoge kwaliteit. Dit soort horloges is vaak echter vrij prijzig. Toch zijn er ook meer betaalbare varianten te vinden, deze 10 automatische horloges kosten minder dan 500 dollar.

10. Seiko 5, $146

De Japanse horlogemakers van Seiko staan wereldwijd bekend als een van de beste in hun vak. Zij richten zich vooral op kwalitatief sterke horloges die voor een groot deel van de mensen te betalen is, en daarom is dit merk het overwegen waard. De Seiko 5 is mooi automatisch horloge, met een 37 mm grote kast van roestvrij staal en naast de tijd ook een datumweergave.

Automatische horloges PURE LUXE

9. Orient Bambino, $168

Wederom een Japans automatisch horloge dat goed te betalen is. Het klassieke design zorgt voor een stijlvol uiterlijk van het horloge. Dit horloge is met grote vakmanschap gemaakt, door een bedrijf dat tegenwoordig onderdeel van Seiko is. Het heeft een 40.5 mm grote kast van roestvrij staal en een kalfsleren band. Ook hierop zit een datumweergave,

Automatische horloges PURE LUXE

8. Seiko Divers, $199

Zoals al gezegd staat Seiko bekend om kwalitatieve horloges voor een betaalbare prijs, dit horloge is dan ook weer van dit merk afkomstig. Dit is een typisch duikershorloge en een van de populairste horloges van Seiko. Bij dit horloge kan worden gekozen tussen een rubberen band of een band van roestvrij staal. Het horloge heeft een kast die waterbestendig is tot een diepte van 200 meter.

Automatische horloges PURE LUXE

7. Bulova’s mannen leren band horloge, $299

Een wat klassieker horloge die meer geschikt is voor een zakelijk look en mannen die een wat serieuzere uitstraling willen hebben. De kast is 40 mm groot en 13,5 millimeter dik, en gemaakt van roestvrij staal. Het heeft geen datumaanduiding maar het design en de kwaliteit maken dit goed.

Automatische horloges PURE LUXE

6. Vostok Europe expidition North Pole, $299

Dit horloge merk uit Litouwen bestaat nog maar sinds 2003, destijds ontstaan uit een fusie tussen twee andere merken. Dit model is wat robuuster dan vele andere horloges en perfect voor de avontuurlijke man. De robuuste, stevige kast is 47 mm groot en 18 mm dik.

Automatische horloges PURE LUXE

5. Tissot Swissmatic, $395

Dit horloge is geschikt voor nettere bijeenkomsten waarbij een meer klassieke outfit wordt gevraagd. De minimalistische look en het klassieke design zijn hiervoor geschikt. Het automatische mechanisme is van Zwitserse makelij, wat vrijwel altijd betekent dat de kwaliteit wel goed zit. Ook dit horloge waterbestendig, tot 30 meter diepte.

Automatische horloges PURE LUXE

4. Laco Augsburg automatisch, $400

Het Duitse merk Laco staat bekend om zijn eenvoudigheid en verfijnde design. Zonder overdreven aankleding is dit een zeer stijlvol horloge dat vakmanschap uitstraalt. De kast is 42 mm groot en wordt gedragen met een stijlvolle leren band.

Automatische horloges PURE LUXE

3. Tissot Heritage visodate, $449

De Zwitserse horlogemaker Tissor staat nogmaals in deze lijst, met een klassiek horloge dat stijl en kwaliteit uitstraalt. Het is minimalistisch type, enkel gemaakt om de tijd te vertellen. En dit doet het dan ook goed, met een roestvrije kast van 40 mm en een band van kalfshuid.

Automatische horloges PURE LUXE

2. Jack Mason Aviator, $495

Dit Jack Mason horloge is geïnspireerd op onderdelen van een vlieguit, zoals de naam doet vermoeden. Het is dan ook een hommage aan de piloten horloges en voegt daaraan nog wat extra klasse en kwaliteit toe. met onder andere een kast van roestvrij staal en 42 mm groot. Het is een stijlvolle combinatie van klassiek en modern.

Automatische horloges PURE LUXE

1. Rossling & Co classic, $499

Net onder de 500 dollar en mede daardoor een optie die het overwegen waard is. Het horloge heeft een prachtig minimalistisch en clean design. Er zit een datumaanduiding op en de 40 mm grote kast is slecht 9 mm dik. Dit zorgt voor een minimalistische en stijlvolle look. Pure kwaliteit voor een betaalbare prijs, beter kan het bijna niet.

Bron: Luxatic