De grootste skihal ter wereld staat momenteel in Harbin, ook in China, en meet maar liefst 80.000 vierkante meter. China gaat het record nu van zichzelf overnemen, met een nog grotere indoor hal in Shanghai. Deze hal krijg als thema alpine skiën en is groot genoeg voor olympische training.

Een skihal waar het aan niets ontbreekt

Het project heeft de naam Wintastar Shanghai en bestaat uit veel meer dan de skihal. Het resort zal meerdere hotels, restaurants, speeltuinen, shows, theaters en een gethematiseerd waterpark herbergen. En als hoogtepunt zit er dus een gigantische indoor skihal bij, met drie enorme pistes. Dit wordt gebouwd in samenwerking met het bekende KOP Limited uit Dubai en is naar verwachting in 2020 gereed.

Grootste skihal PURE LUXE

Drie keer zo groot als de bekende skihal in Dubai

KOP Limited is ook verantwoordelijk voor de bouw van de eerste indoor skihal in het midden oosten, Ski Dubai. Dit project is nog drie keer zo groot, maar het bedrijf heeft alle vertrouwen in een goede afloop. Het is de eerste stap van het bedrijf buiten het midden oosten en alleen daarom al interessant om te volgen. Wintersport wordt steeds populairder in China, in 2022 zullen in Peking voor het eerst in de geschiedenis de winterspelen plaats vinden in het qua inwonersaantal grootste land ter wereld. Toch zijn er nog maar ongeveer 12 miljoen mensen die nu wel eens skiën of snowboarden in China, minder dat 1% van de totale bevolking. Misschien brengen deze ontwikkelingen daar verandering in.

Bron: Luxurylaunches