Een zakenlunch is voor velen van ons toch een momentje van spanning. Heb je de juiste plek uitgekozen, is het niet té formeel of juist té casual. Allemaal aspecten waar je reken mee dient te houden. Daarnaast wil je natuurlijk een goed verzorgde lunch met een gevarieerde kaart, zodat jouw zakenrelatie van alle gemakken wordt voorzien. Samen met restaurant Senses in Amsterdam hebben wij vijf tips op een rijtje gezet die iedere zakenlunch tot een succes maken.

1. Trap af met een goede locatie

Een goede locatie is een pré voor een goede zakenlunch. Je wil er voor zorgen dat je zakenrelatie zich op z’n gemak voelt en niet direct in een zeer uitgesproken omgeving terecht komt. Een restaurant dat een zeer uitgesproken richting inslaat – gericht op een specifiek land of een specifieke keuken – is vaak niet slim. Zorg er voor dat je alle opties openhoudt wat betreft smaken en wensen. Daarnaast moet bereikbaarheid hoog in ’t vaandel staan. Je wil geen ergernissen opwekken nog voor er een glas geklonken is. Wat dat betreft zit het bij Restaurant Senses wel goed.

Restaurant Senses Amsterdam Pure Luxe

2. Zorg voor een comfortabele, warme omgeving

Wanneer je de plek uitkiest, moet je altijd rekening houden met ’t gemak dat je wil creëren. Je gast moet zich goed voelen en de hulp van het personeel in ’t restaurant heeft daar een groot aandeel in. Een plek waar het personeel constant voor je klaar staat, zonder overdreven aanwezig te zijn behoort tot de best mogelijke optie. Laat het personeel je naar de aangewezen tafel begeleiden en vergeet vooral niet even op te staan wanneer je gast arriveert – wel zo netjes.

3. Laat de gewenste indruk achter

Jezelf op je paasbest presenteren is een must wanneer je voor ’t eerst met een zakenrelatie gaat lunchen. Het zegt iets over jezelf als persoon, maar ook over de aspecten waar je waarde aan hecht. Een spijkerbroek en basic t-shirt is niet bepaald de indruk die je af wil geven, zorg dus voor een goede outfit. Een pak bijvoorbeeld. Denk eraan dat je niet te enthousiast bent met de after-shave. Het is belangrijk dat de ander ruikt dat je verzorging tip-top in orde is, maar overdrijven is nooit goed.

Restaurant Senses Amsterdam Pure Luxe

4. Lunchen moet passen in een druk tijdschema

Bij Restaurant Senses zijn ze zich bewust van de waarde van tijd voor jou en zakenrelatie. Mede daardoor hebben ze een keuze tussen twee-, drie- of viergangen menus – welke allemaal bereidt worden door hun chef Lars Bertelsen. Hij laat zich inspireren door de vijf zintuigen en maakt gebruik de beste biologische en duurzame ingrediënten om jou en je gast van de beste lunch te voorzien. Mocht je weten dat je gast niet veel tijd heeft, dan zijn er ook speciale 40-minuten lunches bestaande uit twee gangen beschikbaar. Er wordt aan alles gedacht bij Restaurant Senses.

5. Een goede kennis van Etiquetten is zeer belangrijk

Laten we wel wezen, je zakenlunch zal zeer waarschijnlijk een belangrijk doel kennen. Het is dus essentieel dat jij als ‘gastheer’ op de hoogte bent van de juiste etiquetten bij het eten van de lunch. Denk bijvoorbeeld aan het goed neerleggen van ’t bestek nadat je klaar bent. Het mes en de vork dienen altijd aan de rechterzijde van het bord neergelegd te worden, met de punten naar het midden van het bord gericht.

Daarnaast is het zeer ongebruikelijk – om niet te zeggen asociaal – om met brood de laatste restjes saus op te dippen óf dit in de soep te dippen. Niet doen dus. Wanneer je gast iemand uit het buitenland is, verdiep je dan even in de cultuur en de tafelmanieren die erbij horen. Iedere cultuur heeft bepaalde gebruiken die misschien niet overeenkomen met Nederlandse manieren. Sommige dingen kunnen dus best als beledigend overkomen, let daar op.

Restaurant Senses Amsterdam Pure Luxe

Bij Restaurant Senses ben je aan het juiste adres

We hebben bewust gekozen voor dit restaurant als uitermate geschikte plek voor je zakenlunch. Het restaurant heeft zich daadwerkelijk verdiept in het optimaliseren van de service en is dus ook toegespitst op bepaalde situaties – zoals een zakenlunch. Bij restaurant Senses wordt het personeel als zeer behulpzaam en vriendelijk ervaren. Om nog maar te zwijgen over de keuken – die uitstekende maaltijden bereidt.

Denk erom dat je zakenlunch een kwestie van leven of dood kan zijn. Het is misschien een beetje overdreven verwoord, maar je wilt het gewoon direct goed doen. Een goede plek, prettige bereikbaarheid en goede variatie wat betreft de menukaart is wenselijk.