De meest recente Michelinsterren zijn rondom de wereld weer uitgedeeld. De Michelingids deelt restaurants op in vier categorieën, een notering staat voor potentie, een ster betekend dat het restaurant waard is om te stoppen, twee sterren wil zeggen dat het restaurant een omweg waard is en een restaurant met drie sterren verdient zelfs een eigen reis om te bezoeken.

Als we deze regels aannemen dan is een stad met meer dan 225 Michelinster restaurants zeker een goede vakantiebestemming. Hier is een overzicht van de 5 steden in de wereld met de meeste sterren, Londen valt net buiten de top 5 op de 7e plaats met 79 Michelinsterren en Hong Kong staat op de 6e plaats met 87 sterren. Amsterdam heeft ter vergelijking 20 sterren.

5. New York City, Amerika — 99 sterren

Drie Michelinsterren: 6

Twee Michelinsterren: 10

Één Michelinster: 61

New York heeft de meeste Michelinsterren in Amerika met 77 verschillende sterrenrestaurants. Zes restaurants hebben de hoogste eer van drie sterren ontvangen in de 2017 Michelingids. Eleven Madison Park is een van de meest begeerde restaurants van de stad, dit restaurant kwam op derde te staan in de World’s 50 Best Restaurants 2016.

4. Osaka, Japan — 117 sterren

Drie Michelinsterren: 3

Twee Michelinsterren: 20

Één Michelinster: 68

Japan domineert de lijst van de meeste Michelinsterren, met drie steden in de top 5 alleen al. Osaka heeft 91 restaurants met sterren, waarvan een van de beste ‘Taian’ is met drie sterren.

3. Parijs, Frankrijk — 134 sterren

Drie Michelinsterren: 10

Twee Michelinsterren: 14

Één Michelinsterren: 76

Parijs doet zijn naam nog steeds eer aan met de derde plek op deze lijst. De stad heeft nu 100 restaurants met Michelinsterren in de nieuwe gids van 2017. Een restaurant waar u absoluut eens in uw leven moet zijn geweest is L’Arpège, die ook 19e werd in The World’s 50 Best Restaurants.

2. Kyoto, Japan — 135 sterren

Drie Michelinsterren: 7

Twee Michelinsterren: 25

Één Michelinster: 64

Kyoto is de thuisstad van een aantal van ’s werelds meest oude restaurants, de stad heeft 96 restaurants met Michelinsterren. Kyoto verslaat Parijs op deze lijst met slechts één ster.

1. Tokyo, Japan — 304 sterren

Drie Michelinsterren: 12

Twee Michelinsterren: 54

Één Michelinster: 160

Tokyo steekt met kop en schouders boven de rest uit, aangezien deze stad meer dan dubbel zo veel sterren heeft als Kyoto. Er zijn meer dan 225 restaurants in Tokyo met tenminste één Michelinster. De Japanse discipline bewijst maar weer eens te zorgen voor fantastische gerechten.

Lees ook: Dit zijn de Nieuwe Michelinsterren in Nederland