Als er in luxe-land wordt gesproken over horloges, dan gaat het vaak over Rolex, Patek Philippe of bijvoorbeeld Audemars Piguet. Logisch ook, deze merken zijn stuk voor stuk premium en kennen in veel gevallen een prijskaartje dat een BMW 3-serie goedkoop doet lijken. Toch wordt het luxesegment ook wel eens betreden door merken waar je het niet van verwacht. Neem deze Casio G-Shock. Het horloge is volledig van goud, wat direct duidelijk maakt waarom er $70.000 op het prijskaartje staat.

Casio viert de 35e verjaardag met het produceren van deze gouden G-Shock

Mensen met een voorliefde voor horloges en alles wat ermee te maken heeft, zullen niet verrast zijn door deze gouden creatie. Het horloge werd al eerder geïntroduceerd door Casio als concept-versie. Nu heeft het Japanse merk besloten om ter ere van het 35-jarig bestaan van de ‘G-Shock’ alsnog een productieversie te ontwikkelen van de Casio G-Shock G-D5000-9JR.

Het horloge is voor het grootste deel gerealiseerd van 18k goud, wat ervoor zorgt dat het direct de duurste Casio ooit is. Deze speciale editie wordt geleverd met 38 verschillende tijdzones, LED-achtergrondverlichting en de Multi Band 6-technologie. Die laatstgenoemde maakt gebruikt van 6 verschillende radiogolven over de hele wereld om zo nauwkeurig de tijd bij te houden en aan te passen – indien nodig. Er zullen slechts 35 exemplaren worden geproduceerd. Mocht je interesse hebben, dan moet je op 15 mei een pre-order request invullen op de website van Casio. Indien geluk, dan zal het horloge in december verzonden worden.