Een paar decennia geleden was ’t vrij normaal dat ieder huishouden enkele forse speakers in de woonkamer had staan. Heden ten dage is het allemaal veel slanker, minder opvallend en oogt ieder audioapparaat vrij modern. Reden genoeg voor JBL om nog eens terug te grijpen naar het verleden en opnieuw een klassiek design onder de aandacht te brengen. Maak kennis met de JBL L100 Classic Speaker.

JBL brengt retro terug in je woonkamer met de nieuwe L100 Classic Speaker

Wat direct opvalt aan de nieuwe speakers is het feit dat er alles aan is gedaan om terug in de tijd te gaan. De speaker werd voor het eerst geïntroduceerd door JBL in 1970. Destijds was de speaker meteen een succes. Niet alleen vanwege z’n opvallende design, maar ook vanwege de goede geluidskwaliteit. Uiteraard draagt ook deze nieuwe uitvoering van de JBL L100 Classic Speaker weer de iconische Quadrex schuim grille. Een aspect dat vrij simpel is, maar meteen een verfrissende draait geeft aan de anders zo ‘doorsnee’ ogende speaker.

jbl l100 classic speaker Pure Luxe

Achter de ‘foam-laag’ vinden we en 1 inch titanium tweeter, een 5 inch pure-pulp driver voor de midrange geluiden en 12 inch pure-pulp woofer met bass-reflex en een front-firing port. Het resultaat is een speaker die zich prima kan meten met andere apparatuur van binnen de hedendaagse standaard. Uiteraard met een vintage touch en een look die absoluut de diehard audiofanaat kan bekoren. De prijs van een JBL L100 Classic Speaker ligt op €2.300 per stuk.

jbl l100 classic speaker Pure Luxe jbl l100 classic speaker Pure Luxe