Onze wereld herbergt een grote verscheidenheid aan de meest paradijselijke plaatsen. Eén van die spectaculaire plekken is de Amazone rivier in Zuid-Amerika. Deze rivier begint z’n reis in Peru en eindigt in Brazilië in de Atlantische Oceaan. Ergens in Brazilië, bereikbaar tijdens het regenseizoen, vinden we de Juma Amazon Lodge. Deze Lodge bevat maar liefst 21 bungalows die verspreid over het regenwoud liggen en een adembenemend uitzicht bieden op de Amazone en bijbehorende natuur. Als je ooit op reis wil naar een spectaculaire plek, dan is dit beslist een aanrader.

Juma Amazon Lodge

Als je op zoek bent naar een plek om enigszins remote van je vakantie te genieten, dan is deze Lodge de geschikte plek bij uitstek. Het ligt zo diep in ’t Amazoneregenwoud dat het eigenlijk het best toegankelijk is tijdens het regenseizoen. Tijdens deze periode – van April tot Juni – kun je de lodge prima bereiken per boot. De Juma Amazon Lodge ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van de provincie Manaus – in Brazilië.

de juma Amazon lodge is de perfecte plek in Zuid-Amerika Pure Luxe

Om de bungalows te beschermen tegen ’t regenseizoen en de uitdijende rivieroevers zijn alle bungalows gebouwd op een hoogte van ongeveer 15 meter. Dit heeft niet alleen een functioneel effect, het zorgt er ook nog eens voor dat je als bezoeker een prachtig uitzicht hebt op bijna iedere kant van het regenwoud. Het volledige complex is op milieubewuste wijze geconstrueerd. Zo is er enkel en alleen gebruik gemaakt van materialen die uit de nabije omgeving gehaald konden worden en die afbreekbaar zijn of niet schadelijk voor de omgeving.

de juma Amazon lodge is de perfecte plek in Zuid-Amerika Pure Luxe

Welke faciliteiten zijn er te vinden

De lodge heeft meerdere ‘hoofdgebouwen’ en biedt genoeg variatie in hun faciliteiten. Zo is er een grote hut die gebruikt wordt voor gezamenlijke lunches en slapen in de openlucht. Sinds kort is er een museum gebouwd waarin men allerlei informatie kan vinden over ’t leven in het omringende regenwoud. De bungalows zijn onderverdeeld in de bungalows met uitzicht op ’t regenwoud en bungalows met uitzicht op de Amazone zelf.

de juma Amazon lodge is de perfecte plek in Zuid-Amerika Pure Luxe

Om te ontspannen is er een grote hut die vol hangt met hangmatten. Daarnaast is er nog de lobby om een lekker drankje te doen of de river pool waar je kunt zwemmen. Het is allemaal heel basaal, maar dat maakt dat de lodge een grote charme heeft. Het is echt de perfecte plek om je terug te trekken en te genieten van de natuur. Een nacht in een van de bungalows kost ongeveer €600 per persoon. Wij willen deze plek best eens bezoeken. Het is een perfect alternatief voor de standaard vakantie. Met wie ga jij?

Bron: Juma Amazon Lodge