In de wereld van horlogerie zijn er horloges en horological masterpieces. Die laatste categorie, dat is waar wat ons betreft MB&F thuishoort. Het merk, een idee naar inspiratie van Max Büsser en Friends, is een weerspiegeling van creativiteit en exploreren. De wens om iets te creëren dat de grenzen van traditionele horlogerie ver oprekt resulteert in zeer spraakmakende en bijzondere collecties. De MB&F Legacy Machine Perpetual Titanium is het nieuwste voorbeeld van de buitenaardse creaties van het merk.

MB&F Legacy Machine Perpetual Titanium

Het merk heeft de Legacy Machine Perpetual ongeveer zo’n drie jaar geleden geïntroduceerd. Een evolutie van de Legacy Machine zoals die geïntroduceerd werd door het merk – bekend vanwege zijn zwevende balanswiel. Niet veel later werd daar dus deze Perpetual aan toegevoegd, een MB&F horloge met als complicatie een perpetual calendar. De Legacy Machine werd al gemaakt in Platinum, rood-goud en wit-goud. Nu is er dus een versie met een Titanium kast.

MB&F legacy machine perpetual calendar titanium Pure Luxe

Wat ons betreft zijn er maar weinig merken die op hetzelfde niveau zijn als dat van MB&F. De creativiteit en de vormgeving is er een die ver van traditionele horloges af staat en die zeer vooruitstrevend is. In een interview van enkele jaren geleden, toen MB&F de horloge-wereld net op z’n kop zette, gaf Max Büsser al aan wat de intenties van het merk zijn. Hij verwoordde dat zeer goed: ‘mensen die onze producten niet snappen, behoren niet tot de doelgroep. Het zijn geen horloges, het zijn kunstwerken die de tijd aangeven – daar zit een groot verschil in’. We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen.

MB&F legacy machine perpetual calendar titanium Pure Luxe

De baseplate van dit model is gemaakt van diverse zeer opvallende kleuren. Zo is er een model met een blauwe achtergrond, een paarse en een groene. Het geeft de creatie een zeer spectaculair uiterlijk – om nog maar te zwijgen over de grote hoeveelheid details en technische aspecten die allen te zien zijn met het blote oog. Het kunstwerk komt in een kast van 44mm doorsnee. Een aardig formaat, maar een grootte die tevens bijdraagt aan de zichtbaarheid van alle details.

MB&F legacy machine perpetual calendar titanium Pure Luxe

Slechts vijftig maal ‘grade-5’ Titanium ter wereld

MB&F staat erom bekend dat ze geen gigantische productie-aantallen nastreven. Sterker nog, het merk is niet in staat om dit te doen, gezien de beschikbare capaciteit. Los daarvan is dat ook niet wat ze ambiëren. Een ‘horloge’ van MB&F moet speciaal blijven, dus grotere productie-aantallen zijn uit den boze. Deze laatste versie van de Legacy Machine Perpetual is gemaakt van grade-5 Titanium. Zeer licht en met een geweldige glans.

Het uurwerk binnenin is hetzelfde gecompliceerde perpetual calendar uurwerk dat we ook kennen van de andere Legacy Machine Perpertuals. Een creatie die MB&F samen met de Ierse Stephen McDonnell tot stand heeft doen komen. Maar liefst 581 onderdelen zorgen ervoor dat jij een van de meest spectaculaire creaties van dit moment kunt aanschouwen. Een totaliteit van 72 uur aan power reserve helpt je op weg.

Als je een van de vijftig gelukkigen bent, dan wordt wel verwacht dat je 148.000 Zwitserse Frank neertelt. Voor dit bedrag mag je tot in de eeuwigheid staren naar de technische schoonheid van dit stukje kunst.

Bron: Luxatic