Een luxe woning kun je op alle plekken van de wereld verwachten. Soms zie je ’t direct, soms ligt deze goed verborgen achter een ogenschijnlijk saaie gevel of verborgen doorgang. Heel af en toe vinden we bijzondere woningen terug in gebouwen die daar niet direct voor bestemd zijn. Een kerk bijvoorbeeld. Nu het geloof steeds minder publiekelijk is en kerken langzaamaan leeglopen, worden bestemmingen anders. Kerken krijgen een ander doeleinde – een daarvan het gebruik als woonhuis. Deze kerk in Noord-Brabant – Hulsel om precies te zijn – is daar het perfecte voorbeeld van.

Een verborgen pareltje in De Kempen

Wonen in een kerk is geen alledaags verschijnsel. Ondanks het feit dat dit een fenomeen is dat steeds vaker de kop opsteekt, blijft het toch een aparte keuze. Een kerk draagt een bepaalde mystiek met zich mee en voor veel mensen is dat iets wat hen niet helemaal op ’t gemak stelt. Toch is deze woning er eentje om absoluut even te bekijken. Los van het feit dat er een ‘torenhoge’ vraagprijs wordt gevraagd (hoe toepasselijk), is het ook gewoon een prachtig onderkomen om te zien. De mensen die deze kerk tot woonhuis hebben omgetoverd hebben geweldig werk geleverd.

kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe

De makelaar omschrijft deze woning als ‘één van de acht zaligheden in de hemel’. Nu is dit nogal een dromerige vergelijking en bekijken wij ‘m liever gewoon op aarde, maar toch. Er is een prachtig stulpje van gecreëerd, dus voor ons reden genoeg om dit huis eens uit te lichten. De kerk stamt oorspronkelijk uit 1889 en heeft een totaal woonoppervlak van 416 vierkante meter. We tellen er maar liefst negen kamers en de volledige perceel-oppervlakte telt zo’n 1243 vierkante meter. Niet mals dus.

kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe

Wat vinden we terug in deze kerk

De kerk is voorzien van vloerverwarming over de gehele benedenverdieping. Daarnaast is de woning uitgerust met camerabewaking rondom én een centrale audioinstallatie die door het gehele bouwwerk is te horen. Zoals je misschien direct op de foto’s zag heeft de woning ook de beschikking over een buitenzwembad – mocht je die behoefte voelen, kun je jezelf even onderdompelen in het heilige water.

kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe

Naast het woongedeelte beschikt de kerk ook over een eigen appartement. Funda geeft aan dat deze perfect geschikt is voor bijvoorbeeld mantelzorg of een Bed & Breakfast. Daarnaast is er een kantoorruimte beschikbaar met een eigen entree. Er is bewust voor gekozen om de hoogte van het bouwwerk te behouden. Zo zul je sommige ruimtes binnenlopen en direct tegen de nok van het dak aan kijken, waar andere ruimtes juist een verlaagd plafond hebben. Het maakt de ruimte praktisch, ruim en tegelijkertijd minder ‘leeg’. Een kleine kanttekening is het energieverbruik in zo’n grote ruimte. We kunnen je dus adviseren om even achter je laptop te kruipen en energie te vergelijken, alvorens je gaat kopen.

kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe

Er zijn vier slaapkamers aanwezig, een badkamer en een apart toilet. Daarnaast is er ter ontspanning ook een sauna, ligbad en jacuzzi aanwezig. Wat dat betreft vinden we in deze kerk alles wat je in een luxe landhuis zoals dit ook terugvindt. De kerk staat pas sinds twee maanden te koop en de vraagprijs ligt op €1.195.000. Een grote som geld, maar dan woon je wel in een bouwwerk dat je vrijwel zelden tegenkomt. Bekijk de verkoopadvertentie op Funda voor meer informatie én foto’s.

kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe kerk woning te koop hulsel Noord-Brabant Pure Luxe

Bron: Funda