Zodra je een zeer forse bankrekening bezit, ga je vanzelf dingen zoeken waar je je oneindige geldstroom aan kunt verspillen. Rijke mensen staan erom bekend hun vermogen vaak in volstrekt onzinnige zaken te stoppen. Waar de oude rijken het nog op beschaafde wijze doen en zichzelf zeer sporadisch trakteren op een nieuwe (onopvallende) auto, daar gaan de nieuwe rijken in volle vaart voor een badkuip vol champagne en zoveel mogelijk bling per vierkante centimeter. Toch zijn er ook wat zaken die je je alleen kunt veroorloven wanneer je extreem rijk bent, waar we wél echt van begrijpen dat je ’t wil hebben. Neem nou een onderzeeër: kun je iets bedenken dat vetter is dan dat? De rijken schijnen dit ook massaal door te hebben en gaan volledig voor deze vaartuigen.

Onderzeeërs en BBC’s Blue Planet II

Het afgelopen jaar is de algehele stijging in verkoop van onderzeeërs flink toegenomen. Het is iets waardoor Amazon’s Jeff Bezos, Virgin’s Richard Branson en Chelsea’s Roman Abramovic voor altijd verbonden zullen zijn. Deze extreem vermogende personen zijn namelijk allemaal trotse bezitter van een eigen onderzeeër. Waar de ruimtevaart al enige tijd enorm veel aandacht trekt, bleef diepzeeduiken een beetje achter. Nu is dat niet langer het geval.

onderzeeër duikboot triton duiken Pure Luxe

Mede geholpen door ongelooflijk mooie documentaires als BBC’s Blue Planet II en de versnelde ontwikkelingen binnen deze sector, is het nu steeds toegankelijker om je eigen diepzee-ervaring te realiseren. Alhoewel, toegankelijk is misschien een groot woord. Ja, er is steeds meer mogelijk en je ziet steeds meer door vernieuwde technologieën (denk aan 306-graden zicht etcetera). Nee, het is niet betaalbaar.

Over het afgelopen jaar zijn er maar liefst 30 onderzeeërs verkocht door producent Triton. Een verkoopcijfer dat nog nooit eerder zo hoog uitsloeg. Je denkt natuurlijk, hè dat zijn maar dertig onderzeeërs op een jaar tijd, dat is weinig. Nou, niet wanneer we je vertellen dat de prijs van een onderzeeër varieert van zo’n $1.000.000 tot $40.000.000. Is dat even schrikken. Ons bekruipt zelfs de gedachte dat met zo’n prijsverschil, die van $1.000.000 wel niet echt waterdicht zal zijn (geintje natuurlijk).

Bron: Luxurylaunches