Als er één onderwerp ongelooflijk ‘hot’ is op dit moment, dan is het wel de kernramp van Tsjernobyl. In 1986 werd daar door een foutief uitgevoerde test een onomkeerbaar proces in gang gezet, wat ervoor zorgde dat Reactor 4 ontplofte. Het gevolg was een gigantische ‘regen’ van radioactieve deeltjes die neerdaalde over de mensen in de omgeving van de kernreactor. Nu de HBO-miniserie Chernobyl de aandacht voor het onderwerp weer heeft vergroot, worden er tevens uitstapjes georganiseerd naar het betreffende gebied.

Ga mee met de Chernobyl Exclusion Zone Tour

Deze bijzondere excursie is wat ons betreft een must-see voor de mensen wiens aandacht volledig geprikkeld is door de serie Chernobyl. De tour is een creatie van Atlas Obscura en zal zo’n 11 dagen tijd in beslag nemen. Tijdens de tour word je meegenomen langs alle relevante plekken in Pripyat en rondom de kernreactor zelf. Er wordt overigens wel duidelijk gemaakt dat je geacht wordt te respecteren wat er is voorgevallen in het gebied. Met de toenemende hype is Pripyat op dit moment een waar toevluchtsoord voor influencers – een situatie waar niet iedereen blij mee is.

Naast een bezoek aan Tsjernobyl word je met de tour ook langs diverse andere plekken in Oekraïne geleid. Zo bezoek je het Pechersk Lavra Monastery en breng je een bezoek aan het oude onderkomen van ex-president Viktor Yanukovych. Hier kun je kijken naar zijn persoonlijke collectie exotische bolides. Kortom: als je een bijzondere tripje wil boeken, dan is dit een aanrader. Meer informatie vind je hier. De prijs van dit alles is zo’n €3.700.

Bron: Atlas Obscura