De whisky-liefhebber zal zonder enig pardon verknocht zijn aan de Schotse hooglanden. Het is de bakermat van hun favoriete drank, dus dit land zal zonder twijfel hoog op hun lijstje prijken. Bovendien, wat is er nou beter dan een glaasje van ’s werelds lekkerste whisky (you be the judge) terwijl je geniet van de ongerepte natuur in Schotland? Nou, daar hebben wij wel een antwoord op. Een glaasje van ’s werelds lekkerste whisky om te vieren dat je zojuist eigenaar bent geworden van dit spectaculaire kasteel. Niet zomaar een kasteel uiteraard, maar een kasteel met nauwe banden rondom whisky.

Het Eden Castle in St. Andrews

Altijd kasteelheer, of -dame willen spelen? Met dit unieke buitenkansje kun je die droom nu verwezenlijken. Het Eden Castle staat namelijk te koop, voor een zeer schappelijk prijsje. Voor ‘slechts’ $2.400.000 ben je de trotse eigenaar namelijk. Geheel opgetrokken in Victoriaanse stijl waan je je hier werkelijk in het paradijs. Een kasteel van deze proporties met deze historie (daar komen we later op) komt maar eens in de zoveel tijd langs, dus je bent getuige van een uniek stukje vastgoed in Schotland.

whisky schotland kasteel eden castle te koop Pure Luxe

Wij durven te stellen dat dit kasteel zo aantrekkelijk is voor whisky-liefhebbers vanwege de vorige bewoners van dit landgoed. Het is namelijk zo dat dit kasteel geruime tijd bewoond werd door de Haig family. Dat is niet zomaar een familie, we hebben ’t dan over Schotland’s oudste whisky distilleerders-familie. Niet zomaar een naam dus. Als je liefhebber bent, dan is dit het beste verhaal dat je kunt vertellen onder ’t genot van een goed glaasje.

whisky schotland kasteel eden castle te koop Pure Luxe

Voor de verkoop werd het kasteel gebruikt als Bed & Breakfast. Het resulteert in het bewaard blijven van unieke elementen uit de Victoriaanse stijl. Daarnaast is juist deze bestemming er debet aan dat het kasteel verder heel modern is ingericht. Een combinatie die goed werkt, waarbij de juiste elementen in ere zijn gelaten. Een leuke bijkomstigheid is het feit dat je door de Bed & Breakfast bestemming slechts 4,5% belasting betaalt in plaats van de gebruikelijke 12%.

whisky schotland kasteel eden castle te koop Pure Luxe

Een plek om jezelf te verliezen en goede whisky te drinken

Het kasteel bestaat uit drie woonlagen en telt ruim 2500 vierkante meter aan woonoppervlak. Aan slaapkamers geen gebrek, met maar liefst acht stuks tot je beschikking. Hetzelfde geld voor badkamers, daarvan zijn er maar liefst 10 aanwezig. Ruimte genoeg om jezelf te vermaken. Mocht je hier toch niet helemaal je draai kunnen vinden, dan is er altijd nog een kleine 22.000 vierkante meter aan tuin rondom het kasteel te vinden waar je wél je rust kunt vinden.

whisky schotland kasteel eden castle te koop Pure Luxe

Verder biedt het kasteel plek aan een bibliotheek, een wijn- en whiskykelder en – om het af te maken – een bioscoop. Deze is overigens geheel in Art Deco stijl opgetrokken. Het is vrijwel alles waar je als miljonair van durft te dromen, onder één dak. Wat ons betreft een optrekje waar je je leven lang kunt slijten. Daarna is ’t de beurt aan de volgende generatie.

whisky schotland kasteel eden castle te koop Pure Luxe whisky schotland kasteel eden castle te koop Pure Luxe whisky schotland kasteel eden castle te koop Pure Luxe whisky schotland kasteel eden castle te koop Pure Luxe

Bron: Luxatic