Sommige mensen verdienen een standbeeld vanwege hun vindingrijkheid en creativiteit. Zo ook deze Braziliaan van 44 jaar oud. De beste man, genaamd Marcio Mizael Matolias, woont namelijk al de helft van z’n leven in een gigantisch zandkasteel op het strand in Brazilië. Je denkt dat we een grapje maken? Nou, dat is dus niet het geval. De beste man is daadwerkelijk eigenaar van een zandkasteel en mede daardoor vrij van alle lasten die ‘normale’ huizen veroorzaken.

Wonen in een zandkasteel: zelfbenoemd koning Marcio doet het

Hij groeide op in de baai van Guanabara. Marcio verklaart tegenover BBC News: ‘ik heb altijd op het strand geleefd, al van jongs af aan. Mensen tellen astronomisch hoge bedragen neer om een woning te betrekken aan het strand, ik heb daar geen last van. Hier betaal ik geen enkele rekening en heb ik een goed leven’. Hij is enorm tevreden met de wijze waarop hij leeft. Doordat het zandkasteel aan geen enkele regels is verbonden, kan hij – indien gewenst – direct verplaatsen en een nieuw kasteel bouwen.

Als het zandkasteel instort is er wat Marcio betreft dan ook geen probleem. Hij bouwt simpelweg een nieuw onderkomen. De meeste van ons zouden angstig worden bij het zien van deze ‘woning’. Binnenin het sculptuur is slechts 3 vierkante meter aan ruimte aanwezig. Volgens Marcio meer dan voldoende om goed te leven. Hij houdt sowieso niet van grote, nette woningen. De vrijheid die deze manier van leven met zich meebrengt is alles wat voor hem vereist is.

braziliaanse man woont zandkasteel woning guanabara brazilië Pure Luxe

Het enige probleem dat komt kijken bij wonen in dit zandkasteel is de hitte. ‘In die zomer wordt het verschrikkelijk heet in m’n kasteel. Zand staat erom bekend dat het hitte heel erg goed vasthoudt, dus dan kan ik hier niet slapen. Op sommige momenten slaap ik dan bij een vriend thuis’. Het is voor ons maar weer eens de bevestiging dat de term luxe voor iedereen een hele andere lading kent. Wij kiezen er liever voor om iets ruimer te wonen, maar als de Braziliaan hier tevreden mee is, dan kunnen we dat vanzelfsprekend enkel respecteren.

Bron: Ladbible