Horloges zijn al lang niet meer enkel een praktisch accessoire. De meeste horlogeliefhebbers en verzamelaars kopen vandaag de dag ook horloges omdat ze het als een solide investering zien. Een van de leidende merken op dat gebied is zonder twijfel Rolex. Vintage Rolexen zijn gigantisch in prijzen aan het stijgen en de markt heeft dat in de gaten. We zochten drie Rolex modellen uit die beslist de moeite waard zijn om aan te schaffen als investering.

De waardevastheid van een Rolex is sterker dan ooit

Rolex horloges werden vroeger voor een appel en een ei gekocht. Natuurlijk moeten we dat een beetje in perspectief plaatsen en erbij vermelden dat de lonen een stuk lager waren destijds. Maar toch, voor iets meer dan 100 gulden was je de trotse eigenaar van een ‘kroontje’. Heden ten dagen zijn die horloges duizenden, zelfs tienduizenden tot honderduizenden euro’s waard. Alles omdat ze zeldzaam zijn en in de optimale staat zelfs met verpakking en aankoopbewijzen op de markt komen.

Er zijn enkele modellen gemaakt door Rolex die de afgelopen jaren verhoudingsgewijs hard in prijs zijn gestegen. Drie daarvan hebben, volgens de conculega’s van Airows, een gigantische stijging doorgemaakt op StockX. Er werd gekeken naar de prijzen van het eerste halfjaar van 2017 en de prijzen van dezelfde horloges in het tweede halfjaar van 2017. Wat men daaruit kon opmaken was het feit dat de procentuele toename eentje is die ongeëvenaard is door andere luxeproducten.

Rolex GMT Master-II 16710 ‘Pepsi’

rolex investering horloges modellen stockx Pure Luxe

Foto: StockX.

De meest befaamde Rolex GMT van het moment, misschien wel of all time, is deze Rolex GMT-Master II met iconische Pepsi bezel. Het horloge komt voort uit het allereerste model met GMT-functie (de mogelijkheid om twee tijdszones weer te geven). De Pepsi bezel is er een die onder verzamelaars zeer geliefd is, vanwege z’n iconische imago, maar ook vanwege het prachtige kleurenpallet. De GMT liet een stijging zien van $6.900 in de eerste zes maanden, naar $7.900 in de laatste zes maanden. Gemiddeld stegen de prijzen met 14%. Dat maakt de GMT de onbetwiste lijstaanvoerder.

Rolex Submariner 114060

rolex investering horloges modellen stockx Pure Luxe

Foto: StockX.

Rolex’ eerste duiker is er een die standaard bij de mensen over de tong rolt wanneer het over Rolex horloges gaat. De Submariner is – zeker in z’n moderne jasje – erg geliefd onder liefhebbers en verzamelaars. Ondanks het feit dat we vaak geluiden horen dat men geen fan is van de keramische bezel, laat ook dit horloge volgens de data van Airows een aardige stijging zien op het gebied van prijzen. Gemiddeld steeg de prijs van $6.800 in het eerste halfjaar, naar $7.400 in het tweede halfjaar. Een stijging van 9%.

Rolex Explorer 114270

rolex investering horloges modellen stockx Pure Luxe

Foto: StockX.

De Rolex Explorer is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde Rolex horloges die de wereld ooit heeft gezien. Ondanks z’n simplistische karakter blijft het toch een horloge dat op veel waardering kan rekenen. Het is tevens een subtiele stijlvolle toevoeging aan je outfit en dat maakt het meteen een horloge waar veel mensen naar op zoek zijn. Bij de explorer steeg de prijs van $4.300 naar $4.700 tussen het eerste en tweede halfjaar van 2017. Ook hier een gemiddelde stijging van 9%.

Overige Rolex modellen zijn nog steeds peperduur, maar stijgen in verhouding minder

Modellen als de Rolex Daytona of Day-Date staan niet in dit lijstje vanwege het feit dat hun procentuele prijsstijgingen minder hoog zijn dan de drie hierboven. Ze verwisselen nog steeds voor gigantische bedragen van eigenaar, maar dat gaat minder hard dan bij deze horloges. Overigens kunnen we jullie beloven dat het investeren in een Rolex bovengemiddeld slim is en de verschillende horloges een stevige basis hebben wat betreft verkoopprijzen. Zowel nieuw, als tweedehands.

Bron: Airows