Nu de voorspellingen ons beloven dat het voorlopig nog wel even zweten is geblazen, zijn we toch langzaam maar zeker op zoek naar een goed pakketje ‘summer essentials’. Een zonnebril mag logischerwijs niet ontbreken én is, zeker in het hogere segment, een absoluut statement piece. Juist daarom gingen wij op bezoek naar de meest spectaculaire, exclusieve zonnebrillen die onze wereld ooit gezien heeft.

10. Cartier Paris 18K Gold Sunglasses – $25.000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

De meeste zonnebrillen zijn gefabriceerd van plastic en daar stopt het wel zo’n beetje. Niet bij het beroemde Franse merk Cartier. Nee, deze zonnebril doet met z’n retro 80’s look veel meer dan ‘gewoon zonnebril’ zijn. Er is gebruik gemaakt van maar liefst 188 diamanten om het montuur op te leuken. Deze collet diamonds zijn bij elkaar opgeteld zo’n 7,5 karaat. Niet verkeerd voor een zon-blokkerend brilletje toch? Uiteraard komt de naam niet uit de lucht vallen, Cartier heeft écht goud gebruikt om het geheel nog wat meer klasse te geven.

9. Lugano Diamonds Sunglasses – $27,000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

Deze bril is niet zozeer een tijdloos design, maar des te meer een zeer opvallende creatie. Lugano staat internationaal bekend om het verkrijgen van de meest bijzondere, grote en zeldzame stenen voor het maken van hun juwelen. Zo ook bij deze zonnebril. Het is overigens een bril die geheel naar wens aangepast wordt. De luipaard-print zoals te zien in de foto’s is niet vereist, maar hoort natuurlijk wel bij een brilletje van dit niveau. Er wordt gebruik gemaakt van zowel gele als zwarte diamanten die bij elkaar opgeteld zo’n 3,59 karaat tellen.

8. Gold & Wood 119 Diamond Glasses – $30.000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

Wat zo bijzonder is aan deze zonnebril is op het eerste oog niet te zien. Gold & Wood heeft namelijk gebruik gemaakt van verschillende soorten zeldzaam hout in de kern van de bril om er zo wat meer ‘soul’ aan te geven. Uiteraard ook hier weer een berg aan diamanten verwerkt in het frame. Maar liefst 119 stuks. Als je een dergelijke bril wil kopen, dan krijg je de keuze uit 12 verschillende soorten hout. Om te beginnen.

7. Gold & Wood 253 Diamond Glasses – $55.000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

Deze bril is in essentie hetzelfde als de voorgaande bril (laat het ze niet horen). Echter, ditmaal zijn er iets meer diamanten gebruikt, wordt er platinum gebruik en is het geheel van ‘iets’ meer diamanten voorzien dan het voorgaande model. Mocht je dus denken dat die zonnebril van 30k niet spectaculair genoeg is, dan kan het altijd nog een niveautje hoger.

6. Bvlgari Flora Sunglasses – $59.000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

In een rijtje als dit mag het bekende Bvlgari natuurlijk niet ontbreken. Daarom komt het merk binnen op een nette zesde plaats met deze – net geen 60k kostende – Flora zonnebril. Wat ons betreft een mooie, subtiele zonnebril die niet direct pronkt met z’n prijskaartje. Of de rich and famous daar genoegen mee nemen, dat is nog maar de vraag.

5. Luxuriator Canary Diamond Glasses – $65.000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

Alleen al vanwege de naam betaal je deze gigantisch hoge prijs. Daarnaast heeft de bril diverse elementen die nou niet bepaald ‘alledaags’ zijn te noemen. De pootjes zijn gemaakt van Buffalo hoorns, echt? Ja echt. De brug tussen de glazen heeft – hoe kan ’t ook anders – een aardig lading diamanten gekregen en er zijn tevens lederen elementen terug te vinden in deze creatie.

4. Cartier Panthere Glasses – $159.000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

Wie fan is van Cartier, in het bijzonder de Panthere lijn (denk aan het horloge en de parfum), die mag natuurlijk niet met een andere zonnebril gespot worden. Juist daarom heeft Cartier deze Panthere zonnebril gefabriceerd. Uiteraard met diamanten en gigantisch luxe afwerking. Voor zover mogelijk bij een zonnebril.

3. Shiels Emerald Sunglasses – $200.000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

Waar andere merken het vooral moeten hebben van zoveel mogelijk diamanten op een zo klein mogelijke ruimte, daar is deze zonnebril van Shiels de uitzondering. Het bedrijf, gevestigd in Adelaide, Australië, heeft maar liefst 5(!) jaar gezocht naar het emerald waar de glazen van zijn gemaakt. Vervolgens heeft het nog een klein half jaar geduurd om ze te slijpen en te perfectioneren. Als we het hebben over bijzonder, dan is deze zonnebril een absolute sterkhouder.

2. Dolce & Gabbana DG2027B Sunglasses – $383.000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

Tja, wat zullen we zeggen over deze bril. Een luxemerk en diamanten, veel meer is er niet over te zeggen. We zijn inmiddels aangekomen op een punt waar de prijs op geen enkele wijze gerechtvaardigd kan worden.

1. Chopard Sunglasses – $400.000

de duurste zonnebrillen ter wereld Pure Luxe

De onbetwiste leider in dit lijstje van te dure luxeproducten komt van Chopard. Een zonnebril die doet terugdenken aan de vlotte monturen zoals die aan het begin van deze eeuw veel werden gedragen.