Net als met auto’s kunnen we ons voorstellen dat echte puristen misselijk worden bij de gedachte dat Harley-Davidson een elektrische motor produceert. Het is nu eenmaal een lastig punt van discussie. Enerzijds vereist de consument het gevoel en de emotie van een verbrandingsmotor – anderzijds moeten fabrikanten meegaan in eisen van overheden en andere instanties. Dat Harley-Davidson met deze LiveWire motor meegaat met de tijd, dat moge duidelijk zijn.

De Harley-Davidson LiveWire ziet er gelikt uit

En dat is dan weer het enige waar we vooralsnog over kunnen oordelen. Ook al geeft Harley-Davidson aan dat dit model een prototype is – en dus flink kan verschillen van het uiteindelijke productiemodel – zijn wij best wel enthousiast. Dit komt vooral ook omdat het een nieuwe wending is voor een merk dat praktisch geluid en rommelende motoren ademt. Althans, als we de puristen mogen geloven.

harley davidson livewire motor elektrisch Pure Luxe

Zoals we inmiddels gewend zijn van elektromotoren, is ook deze Harley-Davidson razendsnel als ’t gaat om acceleratie. De elektromotor in de LiveWire is in staat om de motor in 3 seconden van 0 naar 100km/u te doen accelereren. De fabrikant heeft ervoor gekozen om de elektromotor onder de accu te plaatsen. Zo is het zwaartepunt lager en het rijgedrag beter. De motor zal naar verwachting in augustus bij dealers beschikbaar zijn. In eerste instantie worden er drie verschillende kleurschema’s geleverd – niet in alle landen hetzelfde. De vanafprijs ligt op $29.799 (€26.646).

harley davidson livewire motor elektrisch Pure Luxe harley davidson livewire motor elektrisch Pure Luxe harley davidson livewire motor elektrisch Pure Luxe