Champagne, bij uitstek dé drank om een succes te vieren – of gewoon een feestje mee in te luiden. Het bubbelende goedje wordt door menig vermogend persoon besteld om aan te tonen hoeveel financiële rek er zijn of haar portemonnee aanwezig is. ‘T verbaast ons dan ook totaal niet er een aantal champagnes zijn die een aanzienlijk prijskaartje hebben. Omdat een flesje ‘champie’ nooit weg is, hebben we de 10 duurste champagnes voor je op een rijtje gezet. Je wil natuurlijk wel een prestige-glaasje kunnen schenken.

10. Krug 1928 – $21.000

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

Deze champagne is er niet zomaar een. Naar het schijnt werd de Krug gemaakt uit een oogst die nagenoeg perfect was. Vervolgens heeft de champagne tientallen jaren in de Krug-kelders liggen rijpen. Zo overleefde de champagne onder andere de Tweede Wereldoorlog. Ondanks het feit dat de champagne nooit officieel is verkocht, doken er gaandeweg de jaren verstreken toch links en rechts wat champagnes op. Zo is laatst een van deze champagnes geveild voor ruim 21.000 dollar, $21.200 om precies te zijn. Een aardig exclusief flesje bubbels dus.

9. Veuve Clicquot 1841 – $34.000

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxeduurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

Veuve is een wereldberoemd champagnemerk. Het merk wordt gezien als een van de meest hoogwaardige champagnehuizen die we heden ten dagen hebben. Een flesje Veuve Clicquot kopen kost je op vandaag de dag zo’n €40 tot €50 minimaal. We kunnen je verzekeren dat je dan in ’t bezit bent van een zeer goede champagne. Echter, het merk maakte al veel eerder champagnes – ook al in 1841 dus. Deze specifieke fles Veuve Clicquot werd in 2010 gevonden, als onderdeel van een kist met meerdere flessen champagne. Duikers ontdekte de champagne in een scheepswrak. Een fles bracht vervolgens ruim 30.000 dollar op, op een veiling.

8. Dom Pérignon White Gold Jeroboam 1995 – $40.000

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

Deze champagne wordt vooral gekenmerkt door z’n extreme voorkomen. Gehuld in een omhulsel gemaakt van wit-goud werd deze champagne in 2008 geïntroduceerd door Dom Pérignon. Het was een champagne die enkel werd gemaakt om gezien te worden als prestige-object en zo geschiedde. De fles werd voornamelijk door sterren gekocht en zou volgens kenners op bepaalde plekken voor maar liefst $40.000 op tafel komen.

7. Dom Pérignon Rosé Vintage 1959 – $42.350

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

We blijven nog even bij Dom Pérignon, maar deze keer gaan we wat verder terug in de tijd. Een rosé champagne uit 1959 om precies te zijn. Er zijn slechts 306 flessen gemaakt van deze spectaculaire en populaire vintage Dom Pérignon. Waarvan een gedeelte werd besteld door de Shah van Iran. Hij wilde daarmee vieren dat het Perzische Rijk al 2500 jaar bestond. Officieel is er nooit ook maar één exemplaar van deze champagne verkocht. Mocht je er dus een tegenkomen, dan behoor je tot een zeer selectief gezelschap – laat staan wanneer je er een bezit.

6. Juglar Cuvee 1826 – $43.500

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

Deze speciale champagne werd in exact dezelfde kist gevonden door dezelfde duikers, als de Veuve Clicquot op nummer 9 in dit lijstje. Het is een champagne van het Juglar champagnehuis – een huis dat rond 1840 ophield te bestaan. Weet je meteen waarom deze champagne zo ongelooflijk duur is. Een stukje historie.

5. Dom Pérignon Rose Gold 1996 – $49.000

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

Van deze Dom Pérignon uit de vintage collectie werden slechts 36 flessen gebotteld. Het is een fles die – evenals de White Gold Jeroboam – in goud gehuld is en mede daardoor een zeer stevig prijskaartje kent.

4. Armand de Brignac Brut Gold 15-Liter 2011 – $90.000

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

Dat champagne niet oud hoeft te zijn om extreem duur te zijn, dat hebben de champagnes van Dom Pérignon hierboven wel bewezen. Toch geldt ook hier: baas boven baas. Armand de Brignac neemt even een flinke sprong wat betreft prijs met deze spectaculaire champagnefles van maar liefst 15 liter. Het is een creatie van de befaamde Cattier-familie. Een familie die wereldwijd zeer veel respect weet te oogsten als champagnehuis – dus ook met deze 15 liter Ace of Spades.

3. Armand de Brignac Brut Rosé 30-liter 2013 – $275.000

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

Je kunt jezelf natuurlijk altijd overtreffen. Zo weet je tenminste zeker dat er maar één iemand is die ’t beter kan – dat ben jijzelf. Zo moet Armand de Brignac gedacht hebben bij het maken van deze fles rosé champagne. Maar liefst 30 liter. Het mag wat kosten: voor een kleine 3 ton ben jij de man of vrouw met dit ‘kleintje’. Een goede voorbereiding is ’t halve werk, een goed feestje dus ook. Met deze fles moet dat wel lukken.

2. Heidsieck 1907 – $275.000

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

Als je champagne vindt op de bodem van oceaan, dan is ’t vrijwel altijd een topper. Dat blijkt alleen al uit dit lijstje. Na de Veuve en de Juglar, is ook deze Heidsieck gevonden op de zeebodem. In 1997 zouden duikers deze champagne uit een scheepswrak gevist hebben. Het is een champagne die net zoveel kost als de 30-liter fles van Armand de Brignac. Een moeilijke keuze natuurlijk: 30 liter aan bubbels of een oudje? Kies jij maar.

1. Taste of Diamonds 2013 – $2.070.000

duurste champagnes zeldzame wijn bubbels Pure Luxe

De onbetwiste nummer 1 is een creatie van Goût de Diamants. De fles wordt niet gekenmerkt door de spectaculaire champagne die erin zit, maar meer door de fles en z’n uiterlijke kenmerken. Er zit een diamant in de hals van de fles en alle etiketten zijn vervaardigd uit goud. Als je ’t beste wil, dan zul je wel diep in je buidel moeten tasten. Ruim 2 miljoen dollar wordt er gevraagd voor deze fles.

Bron: Luxatic