Luchthavens zijn wellicht een van de drukste plekken in de wereld door de massa’s mensen die er rond lopen. Tegenwoordig zijn deze voorzien van allerlei faciliteiten maar het kan altijd beter. Mocht er gevlogen worden in business-class, dan kan er gebruik gemaakt worden van de desbetreffende lounges. Deze zijn voorzien van meer comfort, rust, luxe en bovendien minder reizigers. Zie hier 10 van ’s werelds geweldigste luchthavenlounges.

Lufthansa First Class Terminal, Frankfurt Airport

Waar de meeste luchthavens een aparte lounge hebben voor de eerste klas passagiers, beschikt Frankfurt Airport over een geheel eigen terminal voor de eerste klas. De terminal kent vele indrukwekkende functies zoals de snoepjesbar, sigaarlounge, verbazingwekkende luxe badkuip en een persoonlijke assistent om je door de douane en de veiligheidscontrole te begeleiden. Natuurlijk is het buffet smaakmakend maar de Porsche of Mercedes met persoonlijke chauffeur die passagiers naar de opstapfase brengt is niets anders dan op en top luxe.

Luxe luchthavenlounges Pure LuxeLuxe luchthavenlounges Pure Luxe

Swiss First Class Lounge, Zurich Airport

Gebouwd uit hout en steen, is de Swiss First Class Lounge een elegant, chique en erg elegante lounge. Niet alleen heeft de lounge een prachtige visuele aantrekkingskracht maar biedt het haar gasten veel ook ontspanning. De champagnebar, privéslaapkamers vol met kleine Bulgari luxuries en een waanzinnig buitenterras met indrukwekkend uitzicht op de Alpen maakt de Swiss First Class een buitengewoon bijzondere luchthavenlounge.

Luxe luchthavenlounges Pure LuxeLuxe luchthavenlounges Pure Luxe

Qatar Airways Al Safwa First Lounge, Doha Hamad International Airport

Qatar Airlines is wellicht vandaag de dag een van de meest luxueuze luchthavens ter wereld. Hierbij kan de lounge, die alleen beschikbaar is voor premium passagiers, niet in achterblijven. De lounge bestaat vooral uit marmer en zandsteen en is waarschijnlijk een van de meest indrukwekkendste luchthavenlounges ter wereld. De lounge beschikt over een prachtige fontein en het door Doha Museum van islamitische Kunst geïnspireerde ontwerp is buitengewoon prachtig.

Luxe luchthavenlounges Pure LuxeLuxe luchthavenlounges Pure Luxe

SATS Premier Lounge, Singapore Changi International Airport

De lounge biedt de klanten van SATS Premier comfort en luxe tegelijkertijd. Er is een perfecte balans door het elegante moderne design, met privé ruimtes en lokale kunstwerken. De diensten die worden aangeboden zijn uiteraard van het hoogste niveau. en bovendien is de sfeer die er wordt gecreëerd erg bijzonder. Deze wordt namelijk beïnvloedt door alle festivals die gaande zijn in het land.

Luxe luchthavenlounges Pure LuxeLuxe luchthavenlounges Pure Luxe

Air France La Premiere Lounge, Paris Charles de Gaulle International Airport

De La Premiere Lounge is voor een select aantal mensen beschikbaar. Ze worden begroet bij het speciaal daarvoor bestemde toegangsgebied, inclusief prioritaire beveiligingsonderzoeken, bagage-escort en de passagiers worden per auto naar het boarden. Daarbij is de lounge een van de beste ter wereld als het gaat om het schenken van uitzonderlijke wijnen en cocktails. Beschikt het over een restaurant waarbij het menu is samengesteld door niemand minder dan Alain Ducasse, een spa en een speciale slaapruimte.

Luxe luchthavenlounges Pure LuxeLuxe luchthavenlounges Pure Luxe

Centurion Lounge, Hong Kong International Airport

Het supermoderne design van de Centurion Lounge geeft het gevoel van een woonkamer weer door de elegantie en het interieur. De laatste trends op het gebied van meubels komen hier te samen en geven de lounge een buitengewoon groot gevoel voor stijl. De lounge bezit onder andere tafels van Eero Saarinen, lampen van Tom Dixon, barstoelen van Bertoia en stoelen van Warren Platner. Een prachtige combinatie van bekende ontwerpers en interieur die de lounge zeer ten goede doen.

Luxe luchthavenlounges Pure LuxeLuxe luchthavenlounges Pure Luxe

VIP Lounge Club, Punta Cana International Airport

De VIP Lounge Club op de internationale luchthaven op Punta Cana, Domincaanse Republiek is door niemand minder dan de bekende architect Antonio Segundo Imbert ontworpen. De lounge is perfect om te relaxen door een openluchtruimte, moderne elegante meubels, palm daken en een infinity pool met een panoramisch uitzicht op de landingsbaan.

Luxe luchthavenlounges Pure LuxeLuxe luchthavenlounges Pure Luxe

British Airways Concorde Room, Londen Heathrow Airport

De grote leren banken, fauteuils, kachels en kroonluchters doen deze lounge wellicht meer aan een hotelkamer denken dan een luchthavenlounge. De eetruimte beschikt bovendien over een breed scala aan geselecteerden gerechten. En niet vergeten de spa, waar heerlijke behandelingen worden aangeboden die perfect zijn voor te ontspannen. Om de passagiers de beste comfort te bieden beschikt de lounge ook nog over ligbedden, en-suite badkamers en douches.

Luxe luchthavenlounges Pure LuxeLuxe luchthavenlounges Pure Luxe

Business Lounge, Tallinn Airport

Tallinn Airport wordt ook wel gezien een van de ‘gezelligste’ vliegvelden ter wereld. De lounge doet men denken aan de rust en comfort van een geweldig hotel. Mede doordat de business lounge ruimschootse voorzieningen biedt aan haar klant. Slaapruimtes, massage stoelen, werkplekken, buiten terras, bibliotheek, bar en restaurant waar lokale gerechten worden geserveerd zijn een greep uit de Tallinn Airport Business Lounge.

Luxe Vliegtuig lounges Pure LuxeLuxe Vliegtuig lounges Pure Luxe

Club Kingston, Jamaica Norman Manley International Airport

Club Kingston is wellicht een vreemde eend in dit lijstje. Waar lounges normaal alleen beschikbaar zijn voor VIP of eerste class passagiers is deze open voor elke passagier. Des al niet te min is deze lounge zeker niet ontbreken. De reggaemuziek op de achtergrond, traditionele Jamaicaanse gerechten, drankjes en de inrichting zorgen voor de ware Jamaicaanse sferen. Ook zijn er privé ruimtes waar in gewerkt kan worden met conference mogelijkheden. Club Kingston heeft bovendien gedacht aan passagiers die een lange reis tegemoet gaan, met spa faciliteiten en een douche.

Luxe Vliegtuig lounges Pure LuxeLuxe Vliegtuig lounges Pure Luxe

Bron: Luxatic