Vliegen is allang geen Spartaanse bedoeling meer. Waar men voorheen nog druk bezig was om überhaupt te zorgen dat de vliegtuigen in de lucht bleven, daar maakt men zich heden ten dagen juist druk over het comfort tijdens een vlucht. Een vliegtuig moet niet langer alleen praktisch zijn, het moet ook luxe, ontspanning en vermaak bieden. Kortom: wat we op de grond willen, nemen we gewoon mee de lucht in. Emirates is daar een groot voorloper in. Logisch ook wel, als luchtvaartmaatschappij uit Dubai zijnde.

Emirates introduceert extreme First-class suites in hun Boeing 777 vliegtuigen

Eersteklas vliegen moet natuurlijk onderscheidend zijn. Men betaalt de hoofdprijs, dan wil je er natuurlijk ook iets voor terug. Emirates heeft daarom een volgende stap genomen in het bieden van luxe en comfort aan boord van hun Boeing 777 toestellen. Wat direct opvalt is het feit dat de suites middenin het vliegtuig liggen, dus niet grenzend aan de vliegtuigwanden, maar er toch ‘ramen’ aanwezig zijn. Het gaat hierbij om projecties van live-camerabeelden die de passagier laten zien wat er buiten het vliegtuig gebeurt. Een extreem aspect wat direct wijst op de standaard die Emirates probeert neer te zetten met de introductie van deze suites.

Een ander bijzonder kenmerk van deze suites is het feit dat de stoelen in deze ruimtes in een zogenaamde ‘0 gravity-stand’ kunnen staan. Hiermee ervaart de passagier een gevoel van gewichtloosheid. Iets wat geïnspireerd is door NASA-technologie. Kortom, eersteklas vliegen met een Boeing 777 van Emirates is de volgende stap in luxe vluchten. Bekijk vooral even de video om te zien hoe absurd de suites eruit zien:

Bron: Youtube