Nieuwe vakantiebestemmingen zijn altijd welkom. Sterker nog, wanneer een populaire vakantiebestemming overspoelt wordt met mensen, dan wordt er automatisch gezocht naar nieuwe – nog onontdekte – plekken. Zeker de rijke der aarden hebben hier een handje aan en zoeken constant naar nieuwe plekjes. Het zorgt er voor dat we telkens nieuwe plekken voorgeschoteld krijgen waar we per direct naartoe willen. Neem nou Canouan, naar het schijnt de nieuwe hotspot voor de meest vermogende mensen.

Canouan is de verborgen parel die langzaam in de spotlight treedt

Onontdekte bestemmingen lijken langzaamaan uit te sterven en ’t stokje overnemen van de grote ontdekkingsreizigers lijkt onmogelijk. Toch zijn er nog genoeg plekken op onze aarde die onaangeroerd zijn (en soms ook zo moeten blijven). Deze plekken worden zo af en toe omgetoverd tot perfecte vakantieoorden – zo ook Canouan. Het eiland ligt op een kleine 200 kilometer van Barbados en is ongeveer 13 vierkante kilometer groot.

canouan eiland vakantie vakantiebestemming caribiën Pure Luxe

Werkelijk alles is aanwezig om te functioneren als perfect toevluchtsoord – mits je daar genoeg financiële tegenprestatie tegenover zet. Het eiland wordt omringd door helder blauw water en kent grote hoeveelheden actief koraal. In 2016 streek de Pink Sands Club neer op ’t eiland. Dit was het eerste signaal dat men serieus werk maakt van het commercialiseren van Canouan.

canouan eiland vakantie vakantiebestemming caribiën Pure Luxe

Daarnaast wordt er nu ook gebouwd aan een ander resort met zowel een hotel als villa’s van het hoogste niveau. Als ’t goed is opent dit resort haar deuren in oktober van dit jaar. Het lijkt er beetje bij beetje op dat men steeds vaker kiest voor Canouan als bestemming en dat zou betekenen dat de rijken een nieuwe vakantiebestemming tot hun beschikking hebben. Ervan uit gaande dat het altijd enkele jaren duurt alvorens een dergelijke bestemming verzadigd is én toegankelijk voor ’t grote publiek.

canouan eiland vakantie vakantiebestemming caribiën Pure Luxe

Bron: Robbreport