Het huwelijk is een gelegenheid die op vele manieren gevierd kan worden. Van simpel, klein en subtiel tot groot, uitbundig en over de top. Dat er veel geld in een trouwerij om kan gaan is dan ook niet verrassend. Een aantal koppels bewezen dat met de 10 duurste huwelijken die de wereld ooit heeft gekend. Van een subtiele som van 2.2 miljoen tot 110 miljoen dollar, was niets te veel bij deze huwelijken.

Christina Aguilera & Jordan Bratman – $2,2 miljoen

Chirstina stapte in 2005 in het huwelijksbootje met Jordan Bratman. Ze gaven elkaar het Ja-woord in een tent die was opgezet midden in een wijngaard in de Napa-vallei. Aguilera droeg een jurk van Christian Lacroix van 30.000 dollar. Helaas voor Christina en Jordan verliep het huwelijk niet op rolletjes en zijn ze in 2010 gescheiden.

Elizabeth Hurley & Arun Nayar – $2,6 miljoen

10 duurste huwelijken ooit Pure Luxe

Het huwelijk van het Britse model/actrice Hurley en Indiase zakenman Nayar is niet één maar twee keer uitbundig gevierd. In 2007 gaven de twee elkaar voor het eerst het Ja-woord in het Sudeley kasteel in Engeland. De tweede ceremonie vond plaats in de Umaid Bhawan Palace in Jodhpur, geheel in de hindoe-traditie van Nayar. Het koppel liet Elton John zelfs overvliegen om op te treden tijdens het feest. Ook dit huwelijk liep op de klippen na 4 jaar stand te hebben gehouden. Met 92 seconde wellicht een van de snelste scheidingsprocedure ooit.

Heather Mills & Paul McCartney – $3,6 miljoen

In 2002 trouwden de muziek legende McCartney samen met zijn entrepreneur Mills in een kasteel in Ierland. De ceremonie werd door ongeveer 300 gasten bijgewoond, met daarbij een uitgebreide receptie inclusief vegetarisch menu. Helaas voor McCartney kostte dit huwelijk hem uiteindelijk meer dan gedacht. In 2008 eindigde het huwelijk waarbij hij $27 miljoen moest betalen aan Mills met daarbij nog $13 miljoen in middelen.

Elizabeth Taylor & Larry Fortensky – $4 miljoen

10 duurste huwelijken ooit Pure Luxe

Hoe de twee elkaar hebben ontmoet is een erg bijzonder verhaal. Hollywood legende Elizabeth Taylor ontmoette Larry Fortensky in een afkickkliniek waar zij beide verbleven. De liefde voor elkaar werd in 1991 bevestigd tijdens het huwelijk dat plaats vond in Micheal Jackson’s Neverland Ranch. De huwelijksceremonie zat vol met beroemdheden waaronder Liza Minnelli, Eddie Murphy en Macaulay Culkin. In 2005 strandde ook dit huwelijk maar de twee bleven vrienden tot de dood van Elizabeth in 2011. Hiermee liet ze Fortensky achter met $800,000 zoals in haar testament beschreven stond.

Liza Minnelli & David Gest – $4,2 miljoen

Zangers Liza Minnelli en David Gest trouwden in 2002 tijdens een extravagante ceremonie op New York’s Fifth Avenue. De gastenlijst van Minnelli en Gest stond vol met beroemdheden. Met daarbij Micheal Jackson en Elizabeth Taylor als getuige. Niet geheel verrassend heeft ook dit huwelijk geen stand gehouden. Na maar liefst één jaar ging het stel uit elkaar en vijf jaar later waren de twee officieel gescheiden.

Chelsea Clinton & Marc Mezvinsky – $5 miljoen

10 duurste huwelijken ooit Pure Luxe

Chelsea Clinton, de dochter van de voormalige president Bill Clinton en Hillary Clinton, voormalige staatssecretaris en senator stapte in 2010 in het huwelijksbootje met Marc Mezvinsky. Het huwelijk werd groots gevierd in de Astor Courts. Hier genoot het koppel samen met de gasten van een prachtig, sereen en romantisch uitzicht van de Hudson Rivier. In tegenstelling tot veel andere huwelijken zijn de twee nog steeds dolgelukkig op elkaar en hebben ze twee kinderen.

Coleen McLoughlin & Wayne Rooney – $8 miljoen

In 2008 trouwde voetballer Rooney met zijn droomvrouw Coleen McLoughlin. Het huwelijk werd voltrokken in het prachtige Italië. De 64 gasten werden met privé jets overgevlogen waar zij de ceremonie doorbrachten onder het genot van de Ierse boyband Westlife. Goed voor zo’n  $670,000. Gelukkig voor het koppel werden de kosten van het huwelijk voor 4.2 miljoen dollar gedekt door een magazine die de exclusieve rechten van de foto’s wilde. Wayne en Coleen zijn vandaag de dag nog steeds getrouwd en hebben inmiddels twee zonen.

Kate Middleton & Prins William – $34 miljoen

10 duurste huwelijken ooit Pure Luxe

De eerste royals op de lijst van duurste huwelijken ter wereld is dat van Kate Middleton en Prins William. Het huwelijk, dat in 2011 plaats vond, stond toen bekend als ‘The Wedding of The Century’. De ceremonie werd gehouden in de abdij van Westminster waarna het koppel door de straten van Londen paradeerde in een paardenkoets. De exacte kosten zijn natuurlijk niet bekend, maar het is logisch dat men nergens op heeft bespaard. Zelfs het trouwpak van Prins William is niet zomaar ‘een militair kostuum’.

Vanisha Mittal & Amit Bhatia – $66 miljoen

Vanisha Mittal is de dochter van Lakshmi Mittal, een van de rijkste mannen op de wereld. Niet geheel verrassend dat dit huwelijk een vermogen heeft gekost. In 2004 trouwde zij met Amit Bhatia in het historische 17e-eeuwse Chateau Veaux le Vicomte nabij Parijs. Voorafgaand was de verlovingsceremonie dat plaats vind in het paleis van Versailles. Niet geheel onbelangrijk was het half uur durende optreden van Kylie Minogue voor $330,000 en het vuurwerk dat werd afgeschoten vanaf de Eiffeltoren. Het 66 miljoen dollar kostende huwelijk liep echter in 2013 tot zijn einde.

Diana & Prins Charles – $110 miljoen

10 duurste huwelijken ooit Pure Luxe

Het duurste huwelijk ter wereld vond jaren geleden plaats tussen Diana en Prins Charles. Het huwelijk vond plaats in 1981, werd bijgewoond door 3500 mensen en uitgezonden naar 750 miljoen tv-kijkers. De trouwjurk van Diana was bedekt met 10.000 parels en had een sluiter van 7,5 meter lang. Het Ja-woord vond plaats in de St Paul’s kathedraal in Londen. Helaas overleefde dit huwelijk het niet, in 1996 ging het koppel uit elkaar. Ongeveer een jaar daarna overleed Diana door middel van een tragisch ongeluk.

Bron: Finances Online