De Nederlandse Sterrenchefs hebben zich samengepakt en organiseerden het culinaire avontuur ‘Look for the Stars’. Dit vond plaats onder de glazen hemel op de binnenplaats van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Elke avond ging sterrenchef Thomas Van Santvoort van restaurant Flicka in Kerkdriel een samenwerking aan met een andere culinaire meester. Met Richard van Oostenbrugge van restaurant 212 bij het openingsdiner, onder de glazen hemel van Het Scheepvaartmuseum. Dineren door met en onder de sterren.
Fotografie: Martin van Os
Evgeniy Levchenko en Victoria Koblenko.
Een bijzonder culinair samenkomen met chefs van niveau
De 800 lampen aan de glazen koepel vormen de sterrenhemel die de hoogstaande gerechten iedere avond belichten. Van Oostenbrugge laat weten dat hij ook meedoet in het belang van het Scheepvaartmuseum. De overige deelnemende chefs waren Erik van Loo van Parkheuvel, Dennis Huwaë van Daalder, Soenil Bahadoer van De Lindehof, Wilco Berends van De Nederlanden, Menno Post van Olivijn en Yuri Wiesen van Wiesen.
Hanna Verboom en haar verloofde Ralf Roex.
Thomas: “Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking. De ‘lockdown’ was een enorme schrik voor ons, we wilden de deuren van ons 2-jarig restaurant niet sluiten. Dat kwam aanvankelijk hard aan, maar het past niet bij ons om de moed te verliezen. Wij hebben deze tijd gebruikt om een briljant culinair plan te bedenken, hoe mooi is dat! Een intieme sfeer op een unieke locatie, waar alle sterren zich centreren. Een culinair hoogtepunt in eigen land, samen ondersteunen we de Nederlandse economie.”