Altijd al nieuwsgierig geweest naar het leven van een astronaut?  Voor een bescheiden bedrag van 55 miljoen dollar vervult Axiom Space deze droom. Waan jezelf in de wereld van een échte astronaut tijdens een 10-daagse tour naar het International Space Station (ISS). De reis van Axiom Space is inclusief het verblijf, vervoer en een trainingsprogramma van 15 weken.

Een unieke reis naar het International Space Station

Volgens Axiom Space zal de eerste commerciële ‘missie’ naar het ISS plaats vinden in 2020. Het bedrijf staat onder leiding van Micheal Suffredini, voormalig hoofd van het ISS-programma van NASA. Volgens Suffredini is het een hele eer om het werk van de NASA en haar partners voort te zetten. Om bewustzijn te creëren voor de grote voordelen van menselijke ruimteverkenning en bovendien meer landen en burgers hierbij te betrekken.

Axiom Space International Space Station Pure Luxe

Axiom Space is daarbij ook bezig met het ontwikkelen van een eigen commercieel station voor ‘ruimtetoeristen’. Naar verwachting zal dit in 2022 gereed zijn, waarbij het station zich kan hechten aan en losmaken van het ISS. Het interieur van het station wordt door de Franse architect Philippe Starck ontworpen die een grote fascinatie heeft voor luchtvaart en de ruimte . Het station zal naar eigen zeggen luxer worden dan de gewoonlijke ruimtes van de ISS. Het doel is om een comfortabele, uitnodigende ruimte te creëren. Waar de muren gemaakt zijn van zachte materialen en een design te ontwerpen dat geheel in harmonie is met de waarden en het bewegen van het menselijke lichaam in combinatie met zwaartekracht, aldus Stark zelf.

Axiom Space International Space Station Pure Luxe

Axiom Space is echter niet het enige bedrijf dat een eigen commercieel ruimtestation voor ogen heeft. Een bedrijf genaamd Orion Span heeft eerder dit jaar bekendgemaakt dat zij een luxueus ruimte hotel aanbieden. Dit plan zal in 2021 uitgevoerd moeten worden, waarbij het hotel in een baan om de aarde wordt gebracht.

Bron: Luxurylaunches