Na ruim 20 jaar biedt de huidige eigenaar van Kasteel Ter Borch zijn kasteel aan voor een nieuwe bewoner. Aan de beduiding ‘kasteel’ snap je dat zo’n bolwerk niet aan iedereen is besteed. Dit is met afstand de duurste woning die op Funda staat in de provincie Limburg.

Kasteel in Limburg

Het geheel omheinde park van á 3,5 ha wordt door muren en de begroeiing bedekt, waardoor de privacy wordt gewaarborgd. Een kasteel met karakter door behoud van stijlkenmerken, die op een een respectvolle wijze van is gerestaureerd.

Limburg 8

Erg kenmerkend is de toegepaste Neorenaissancestijl, de twee 18e eeuwse hoektorens met helmdak met bekroning en de trapgevels aan de voor- en achterzijde van het huis. De mogelijkheden die het object biedt zijn zeer divers o.a. wonen met gastenverblijf, seminars of meetings, kantoorvilla, zorgbestemming of wellness met sauna. Dit is een volstrekt unieke gelegenheid om een monumentaal kasteel in authentieke staat op de kop te tikken. Als je tenminste zeer goed in de slappe was zit. Het kasteel in Limburg is vanwege de cultuurhistorische waarde bestemd tot rijksmonument.

Gaat al ruime tijd mee

De familie Barbou liet omstreeks 1880 een nieuw kasteelachtig landhuis bouwen. Daarin werden twee achttiende-eeuwse torens opgenomen. Deze torens – opgetrokken in baksteen met natuursteen blokken – tellen drie bouwlagen onder een helmdak met uivormige bekroning. Het in de negentiende eeuw gebouwde gedeelte, tussen de twee torens, heeft twee bouwlagen. Daarnaast liggen aan elk van de twee weerszijden een soort overdekte kas, één kleine en ’n grote. Een ruimte om nog een fitnessruimte van te maken of net wat je zelf wil. Genoeg keuze in ieder geval.

Limburg

In 1971 heeft er een brand gewoed in het landhuis en in de jaren ’80 is een grootschalige restauratie uitgevoerd om Ter Borch weer in de oude glorie te herstellen. Sindsdien is het pand weer helemaal bewoonbaar. Bewoonbaar voor een origineel vraagprijs van €5.600.000 welteverstaan, waar inmiddels een ton vanaf is gehaald. Kijk vooral even rond op de Funda-advertentie.

Poolen