Een klein aantal mensen op deze wereld mag zich miljardair noemen, en sommigen daarvan verdienen zoveel dat het bijna onmogelijk lijkt om het op te krijgen. Er is nu berekend wat bepaalde miljardairs verdienen per uur, en dat zou weleens meer kunnen zijn dan wat anderen in hun hele leven verdienen.

Het uurloon van miljardairs berekend

Het uurloon van miljardairs is berekend met beschikbare gegevens over inkomsten en nettowaarden van personen, zoals Forbes die altijd schat. Het jaarinkomen is vervolgens berekend door te kijken naar het verschil in nettowaarden tussen de jaren 2017 en 2018, volgens de lijst van rijkste mensen van Forbes. Dit jaarinkomen is vervolgens gedeeld door 8.760, het aantal uren in een jaar. Dan heb je wat deze mensen per uur verdienen, en dus niet alleen per gewerkt uur. Het uurloon is eigenlijk dus nog veel hoger.

miljardairs PURE LUXE

Foto via: Instagram Bill Gates

Jeff Bezos staat bovenaan

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, staat helemaal bovenaan de lijst op eenzame hoogte. Hij verdient per uur 4.474.885 dollar, omgerekend 3.852.860 euro. Hij is dan ook officieel de rijkste man op aarde, met een geschat vermogen van maar liefst 157 miljard dollar. Om dit nog even wat grotesker te maken, dit is per uur 157 keer zoveel als wat een normale werkgever bij Amazon in een jaar verdient. Die krijgen namelijk iets minder dan 25.000 euro per jaar.

miljardairs PURE LUXE

Ook de rest van de top drie verdient meer dan een miljoen dollar per uur

De nummers twee en drie uit de lijst verdienen ook meer dan een miljoen per uur, althans als we het berekenen in dollars. Nummer twee is Facebook oprichter Mark Zuckerberg, die per uur 1.712.328 dollar verdient. De nummer drie is Alice Walton, erfgename van supermarktgigant Walmart. Zij verdient per uur 1.392.694 dollar. De nummers twee en drie van lijst van rijkste mensen ter wereld, Microsoft oprichter Bill Gates en superbelegger Warren Buffet, verdienen minder dan een miljoen per uur. Buffet komt uit op 958.904 dollar per uur en Gates op 456.621 dollar per uur. Ook daar hoeven we dus absoluut geen medelijden mee te hebben.

Bron:BusinessInsider