Men denkt wel eens dat we in Nederland niet echt ergens terecht kunnen voor enorme luxe. Toch is dat alles behalve waar, we voelen ons enigszins genoodzaakt om het tegendeel te bewijzen. Ja, zodra je een vliegtuig naar het buitenland pakt lijken de mogelijkheden oneindig, maar in eigen land zijn er ook wel wat plekken om je vingers bij af te likken. Neem nou het Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam. Het duurste hotel dat je in Nederland gaat vinden.

Waldorf Astoria synoniem voor enorme weelde en luxe

Waldorf Astoria Hotels zijn onderdeel van de Hilton Groep. De franchise staat bekend om z’n enorme luxe hotels en in ’t verlengde daarvan de prijzige overnachtingen. Er zijn over de hele wereld zo’n 25 Waldorf Astoria Hotels. Sinds 2014 ligt één van deze 25 hotels in ons kleine kikkerlandje. Als we dan toch een plek uit zouden moeten kiezen om een extreem duur hotel neer te laten strijken, dan is Amsterdam de enige juiste optie. Onze hoofdstad is bij uitstek geschikt vanwege de grote namen die er al gesetteld zijn én het enorm hoge toerisme in de stad. Een perfecte uitgangspositie voor een hotel.

waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe

Om te beginnen is het hotel gevestigd op – naar onze mening – de mooiste plek van Amsterdam, namelijk de grachtengordel. Een van de meest karakteristieke plekken in Amsterdam en tevens een plek waar de meest mooie panden liggen. Het Waldorf Astoria is gevestigd aan de Herengracht en telt maar liefst 6 panden. Voorheen werd het pand gebruik door een bank, maar na een grondige make-over was het klaar om Amsterdam’s meest luxe hotel te huisvesten.

waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe

Overnachten in de meest luxe omgeving die Amsterdam te bieden heeft

Het Waldorf Astoria Hotel heeft maar liefst 93 kamers in de aanbieding. Deze kamers zijn allemaal van een uitzonderlijk niveau en worden geheel in WA-stijl aangeboden. Dat betekent luxe, comfort en de meest prachtige materialen. Wat beslist een pluspunt is aan dit hotel (één van de velen), is het feit dat de karakteristieke eigenschappen van de grachtenpanden bewaard zijn gebleven. Ondanks de rigoureuze verbouwing, voelt het vanbinnen echt als een Amsterdams pand – zoals het hoort.

waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe

Uiteraard zijn er diverse stijlen beschikbaar wat betreft kamers. Daarnaast kun je er voor kiezen om direct de deur uit te lopen en de grachten te verkennen, maar je kunt ook genieten van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Zo is er – verborgen achter de majestueuze panden – een zeer mooie tuin te vinden, waar het prima vertoeven is. Tevens is er een luxe zwembad aanwezig om te ontspannen, uiteraard met sauna en de mogelijkheid om gemasseerd te worden.

waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe

Wat mooi is aan dit hotel is ’t feit dat de panden hun eigenschappen zorgen voor een huiselijke sfeer. Normaliter oogt een hotel heel clean en strak, maar dat is hier niet het geval. Begrijp ons niet verkeerd – het is de top wat betreft hotels, maar de sfeer oogt toegankelijk. Het prijskaartje daarentegen is dat misschien iets minder. Een nachtje Waldorf Astoria aan de herengracht kost minimaal €800 – per nacht. Mocht je de standaard kamer (die minstens 40 vierkante meter groot is) niet groot genoeg vinden, dan kun je ook groter kiezen. Prijzen lopen dan al gauw op tot ruim €4.500. Je moet er wat voor over hebben.

waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe waldorf astoria duurste hotel nederland amsterdam herengracht Pure Luxe

Bron: Waldorf Astoria