Vliegen is hoe dan ook een luxe, puur omdat het ons in staat stelt om de wereld te zien en snel grote afstanden te kunnen afleggen. Maar de ervaring in het vliegtuig zelf is zeker niet altijd hetzelfde en even luxe. Je kunt met weinig beenruimte vliegen en moeten betalen voor alles wat je extra wil bij een low-budget maatschappij, of last hebben van huilende baby’s om je heen. Mocht je echter genoeg geld hebben, dan kun je ervoor kiezen om in absolute luxe de wereld over te vliegen. Zie hier hoe first class vliegen eruit ziet bij de 10 beste maatschappijen wat betreft first class, gerankt door Skytrax.

Qantas Airways

Deze maatschappij is al actief sinds 1920 en is de grootste van Australië. Als je vliegt vanuit Melbourne of Sydney kun je voordat je gaat vliegen relaxen in een spa. Hier kun je eerst een massage pakken voordat je in het vliegtuig stapt. Behalve massages kun je ook beschikken over een privé business ruimte, een bibliotheek en natuurlijk fantastisch eten. Eenmaal in het vliegtuig kun je rustig slapen, je krijgt onder meer oortjes die al het geluid buitensluiten, een pyjama en spa uitrusting.

First class PURE LUXE

Japan Airlines

Dit is de nationale maatschappij van Japan, sinds 1953. De first class plekken worden hier suites genoemd en laten niets te wensen over. Je krijgt heel veel ruimte en daarbij natuurlijk pyjama’s, een gezichtsmasker en veel meer. Je hebt de beschikking tot een groot privé scherm en kunt hiervoor kiezen uit vele films, muziek en ander entertainment. Wil je graag lekker alleen zijn, dan heb je mogelijkheid om je helemaal af te sluiten van de rest van het vliegtuig. Zo reis je in alle luxe naar de volgende bestemming.

Qatar Airways

Dit is staatsmaatschappij van het land in het Midden-Oosten en wordt wereldwijd gezien als een van de beste maatschappijen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de first class ook voorziet in alle wensen. Een vliegtuig van Qatar heeft slechts 8 first class plaatsen. De stoel is te veranderen in een bed waardoor je zeker uitgerust kunt aankomen op je bestemming. Natuurlijk krijg je opladers, wifi en meer dan 4000 entertainment opties. Het eten is bovendien van uitmuntende kwaliteit, zeker voor vliegtuig begrippen.

First class ticket vliegmaatschappij Qatar Airways Pure Luxe

 

Cathay Pacific Airways

Deze maatschappij heeft zijn hoofdkwartier in Hong Kong, sinds 1946. Je krijgt allereerst een kit met daarin gezichtscrème en andere verzorgingsmiddelen. De stoelen zijn niet alleen stoelen, het zijn massage stoelen die daarna kunnen veranderen in bedden. Buiten het vliegen om heeft de maatschappij over de hele wereld lounges, bijvoorbeeld in New York. De mooiste en meest luxe lounge is echter, natuurlijk, in Hong Kong zelf. Hier wordt je overspoeld met luxe.

ANA

Nog een Japanse maatschappij, de grootste wat betreft vloot in Japan. Reis je hier first class, dan krijg je een 23 inch LCD scherm, een compartiment voor schoenen en kleding, een eigen satelliet telefoon en complete privacy als je dat wilt. Het eten is daarnaast van hoge kwaliteit en het menu verandert maandelijks, en verschilt op elke route. De lounges zijn niet zo bijzonder als bij sommige anderen, maar uiteraard heb je hier ook niks te klagen. Je kunt er heerlijk eten, drinken en relaxen.

First class PURE LUXE

Singapore Airlines

Deze maatschappij was volgens Skytrax de beste in 2018. Dit is een van de weinige maatschappijen waar je een dubbel bed kunt kiezen voor je vlucht. Ook de prijs voor beste first class ging naar Singapore Airlines. De optie waarbij je een dubbel bed krijgt kost overigens wel even $23.000, maar dan heb je ook al luxe die je je kunt voorstellen. De maaltijden worden bereid door 8 chefs die hoog staan aangeschreven, waaronder Michelin ster winnaars. Verder krijg je de luxe die je bij de andere maatschappijen ook krijgt, en kun je jezelf ook hier helemaal afsluiten voor wat privacy.

AirFrance

Deze maatschappij bestaat sinds 1933 en heeft een first class optie met de naam ‘La Première’. Ook hier kun je jezelf helemaal afsluiten met een wandje, en je stoel veranderen in een heerlijk bed. Je krijgt als first class bezoeker toegang tot je eigen bar en buffet, met het beste Franse eten. Dit deel je met slechts 7 andere first class passagiers.

First class PURE LUXE
Bron: Instagram, airfrance

Lufthansa

De grootste maatschappij van Duitsland is opgericht in 1955. Vlieg je hier first class, dan krijg je de beschikking tot een eigen persoonlijke assistent. Deze helpen je onder meer met je bagage claim en security checks. Je stoel kun je veranderen tot bed waarbij je zelf de temperatuur kunt regelen. Uiteraard heb je toegang tot veel entertainment en heerlijk eten.

Emirates

Bij deze maatschappij, met hoofdlocatie in Dubai, heb je als first class passagier toegang tot een persoonlijke bar waar ze de beste wijnen en champagnes schenken. Mocht je liever blijven zitten, dan heb je ook nog een eigen minibar bij je stoel. Je hebt de mogelijkheid om 30 minuten te spenderen in een van de twee badkamers, waar je onder andere kunt douchen om fris op je bestemming aan te komen. Wanneer je dan terugkomt ligt er een fruitschaal klaar met een glas champagne, en natuurlijk kun je je stoel plat leggen om lekker te slapen. Het ontbreekt je aan niets.

First class PURE LUXE
Bron: Instagram, emirates

Etihad Airways

Dit is de andere grote maatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, en heeft meerdere opties wat betreft first class vliegen. Bij een ervan krijg je een woonkamer met leren bank, een dinertafel en een LCD tv. De slaapkamer heeft een dubbel bed en ook hier is een tv. De derde kamer die je krijgt is de badkamer, met een douche en alle andere gemakken. Het eten wordt in de lucht bereid door een chef, waardoor je bent verzekerd van kwaliteit. De lounges op luchthavens zijn ook fantastisch, hoe kan het ook anders.

Bron: Insider