Als er een land ter wereld bij uitstek geschikt is als de perfecte ‘Spa-plek’, dan is het wel Zwitserland. Het land staat bekend om z’n grote hoeveelheid spa’s en welness-resorts. Er liggen er zoveel binnen de Zwitserse landsgrenzen, dat we niet iedere optie durven te benoemen. Het mooie daarvan is, dat er zo af en toe een goed verborgen pareltje de kop opsteekt en je verlekkerd wegkwijnt bij de foto’s. Deze spa is de ultieme plek wat betreft dat gevoel. Waldhaus Flims is misschien wel de beste spa die Zwitserland heeft te bieden.

Waldhaus Flims is het best bewaarde Zwitserse geheim – op de banken na

De naam doet het al vermoeden: deze spa ligt goed verstopt in het Alpendorpje Flims. Het dorp telt ongeveer 2.500 inwoners en is niet direct de meest toeristische trekpleister van Zwitserland. Een van de aspecten die er naar alle waarschijnlijkheid aan bijdragen dat deze specifieke spa nog niet heel erg veel bekendheid geniet. Althans niet bij toeristen. Enkel puristen en ware liefhebbers, mensen uit de omgeving, zullen op de hoogte zijn van dit pareltje.

waldhaus flims spa ontspanning wellness zwitserland alpen Pure Luxe

Dat Waldhaus Flims niet zomaar een spa is, dat moge duidelijk zijn. De uitvalsbasis voor menig individu op zoek naar ontspanning bestaat namelijk al sinds 1877 en draait nog steeds mee. In 2017 heeft de spa een make-over ondergaan, zonder de karakteristieke elementen uit het oog te verliezen. Uiteraard is er wel gebruik gemaakt van 21-eeuwse technologieën en een passende inrichting. Nu is de spa er een om je vingers bij af te likken. Een plek waar je zeer waarschijnlijk niet snel weg zal willen gaan.

waldhaus flims spa ontspanning wellness zwitserland alpen Pure Luxe

Ruim 9.000 vierkante meter aan complete ontspanning

De spa oogt vanbuiten zeer modern en strak, maar bij binnenkomst is het allemaal te herkennen aan een zeer Japanse stijl. Uiteraard zijn alle faciliteiten aanwezig die je mag verwachten van een goede spa. Zo kun je gebruik maken van sauna’s, stoomkamers, buitenbaden en hammams. Het interieur wordt gekenmerkt door felle kleuren op de muren, stenen vloeren en een minimalistische architectuur.

waldhaus flims spa ontspanning wellness zwitserland alpen Pure Luxe

Om te voldoen aan de hoogwaardige service en kwaliteit heeft de spa een hoop samenwerkingen met partners over de hele wereld. Zo worden er professionele massages gegeven die allen ergens anders hun oorsprong vinden. Denk dan aan Hawaï, India en Japan. Op deze manier biedt de spa een gevarieerd pakket aan diensten aan. Het maakt dit een perfecte uitvalsbasis wanneer je ontspanning zoekt. Op een hoog niveau en goed verborgen in de Zwitserse Alpen.

waldhaus flims spa ontspanning wellness zwitserland alpen Pure Luxe waldhaus flims spa ontspanning wellness zwitserland alpen Pure Luxe

Bron: RobbReport