‘Goedkoop’ is absoluut niet het begrip dat bij Rolex-horloges past, maar het is natuurlijk relatief gezien. Dat neemt niet weg dat de prijzen van de horloges die in dit lijstje staan genoeg zijn om een knappe auto te kopen, en dat is niet overdreven.

Deze uitspraken zijn er niet om je af te schrikken, maar zijn er om te laten zien hoe begeerd Rolex-horloges zijn. Gelukkig kosten niet alle uurwerken van de Zwitserse horlogemaker je hele bankrekening. Wij nemen je mee door een lijst van de vijf meest betaalbare Rolex-horloges die momenteel verkrijgbaar zijn.

Rolex Oyster Perpetual

De Rolex Oyster Perpetual is een redelijk betaalbaar kledinghorloge. Met een schakelband en kast gemaakt van Rolex’s corrosiebestendige Oystersteel is het minimalistische uurwerk gewoonweg prachtig. Als je tussen de 5000 en de 6000 euro neerlegt kan je de eigenaar zijn van deze Rolex.

Rolex

Rolex Air-King

De Rolex Air King is voornamelijk een luchtvaarthorloge, maar in tegenstelling tot andere modellen, behandelt deze voortreffelijke keuze slechts één ding: het vereenvoudigt het proces van het identificeren van de vliegtijd. Er zijn hier geen toeters en bellen aan toegevoegd en ze hebben het simpel gelaten. Voor ongeveer 7500 euro is deze Air-king van jou.

Air King

Rolex Explorer

In de wereld van de ruige uurwerken is de Rolex Explorer een waar icoon. Deze versie, die oorspronkelijk in 1953 werd gemaakt, werd in 2010 opnieuw gelanceerd en bleef trouw aan het oorspronkelijke model. Dit model is misschien niet zo duur als de originele versie uit 1953, maar het wordt geleverd met alle duidelijke Rolex Explorer kenmerken. Ook deze kan je krijgen vanaf 7500 euro.

Explorer

Rolex Datejust

Rolex horloges zijn voorzien van enkele van de meest complexe accessoires die een uurwerk kan hebben. Toch wil je soms gewoon een horloge dat een aanvulling is op je outfit. Als dat precies is wat je zoekt, vindt je het misschien in de Rolex Datejust, een prachtig gekleed horloge, speciaal ontworpen met nette uiterlijke kenmerken die bij de meeste outfits passen. Dit horloge kan je al aan je collectie toevoegen als je naar de dealer ongeveer 4500 euro meeneemt.

Date just

Rolex Submariner

Als er één horloge is met een bijzonder goede en welbekende reputatie, dan is het de Rolex Submariner wel. Het horloge heeft ook vele handen van beroemde mensen versierd, waaronder Diego Maradona, Steve McQueen, Al Pacino, James Bond en nog velen meer. Het lijkt misschien alsof dit horloge een goedkope imitatie is van het origineel. Het is gemakkelijk te geloven dat al deze beroemde namen geen horloge konden dragen dat tot de goedkoopste of meest betaalbare Rolex-horloges behoort, toch? Natuurlijk zijn er verschillende variaties van de Rolex Submariner, maar dit is geenszins een imitatie. In plaats daarvan is het een zeer betaalbare optie. Toch is deze Submariner gemaakt van hoogwaardig en duurzaam eigen oesterstaal. Voor 7.995 euro kan je deze beroemde Rolex Submariner je pols laten versieren.

Rolex Sub

 

Om een nep Rolex-horloge te herkennen verwijzen we je graag door naar dit artikel.